imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

HomePod ще дебютира след не повече от месец и половина


Така и не се запознахме с очаквания още през декември  HomePod, но това не трябва да ни притеснява. Интелигентната тонколона на Apple вероятно ще се появи след около четири до шест седмици, а зад това твърдение застава и последният доклад на анализаторите от GBH, макар и неговата основна тема да е малко по-различна. 

Вече знаем, че голяма част от потребителите проявяват интерес към очакваната разработка, както и това, че HomePod ще се появи на пазара първо в рамките на САЩ, Великобритания и Австралия, а според GBH, забавянето на продукта определено не е най-правилният ход на компанията. Въпреки че интелигентната тонколона на Apple, бихме казали играе в напълно различна лига, спрямо конкурентните устройства на Amazon и Google, забавянето на нейното пускане вероятно ще окаже отражение и върху очакваните продажби, поради следните причини:

  • Apple пропусна сезона на коледните и новогодишни празници в края на миналата година.
  • Конкурентната разработка на Amazon не само оглавява класацията в продуктовата категория, но и с всеки изминал ден разширява своя пазарен дял.
  • Интелигентната тонколона на Google печели не малка популярност, а компанията отделя доста сериозни средства за рекламирането на своя продукт.

Дори и разработката на Apple да се появи в настоящия момент, което няма да стане, ефектът от закъснението не може да бъде избегнат. Компанията ще трябва да преглътне пропуснатите продажби от края на миналата година, а според нас, устройството ще може да завоюва доста приличен пазарен дял. Все пак това не е просто една стандартна Bluetooth колона. Предложението се отличава с вграден интелигентен асистент Siri, който не се различава от своята настолна версия и тази за iOS. Цилиндричната форма на корпуса достига височина от 17 см при ширина от 14 см, а във вътрешната част на HomePod намира своето място и процесорната разработка A8, която е характерна за iPhone 6.

Благодарение на вградения интелигентен асистент, всеки потребител ще може да управлява колоната с гласови команди, както и да получи достъп не само до цялото съдържание на Apple Music, но и да стигне до всеки от своите HomeKit аксесоари по един още по-лесен начин и не само. Според последната свързана с HomePod патентна заявка на компанията от преди три месеца, HomePod използва пространствени данни, за да разбере точно в коя част на стаята се намира и да регулира автоматично възпроизвеждането на звук.

Въпреки компактните размери на колоната, в HomePod намират своето място точно седем високоговорителя и шест микрофона, а за да разберете повече за изцяло новото устройство на Apple, посетете тази връзка.

Източник: 9to5mac

Xr order article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.