imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

HomePod: тонколоната стигна до още няколко държави


HomePod се появи през февруари месец на тази година във Великобритания, Австралия и САЩ, но явно устройството набира все по-голяма популярност. Макар и все още да не може да го закупим в нашата държава, от днес интелигентната тонколона е достъпна и за потребителите в рамките на Франция, Германия и Канада, което по всичко изглежда е свързано и с няколко софтуерни промени в разработката.

Вграденият в тонколоната асистент Siri вече може да ви запознае с локалните новини и в рамките на Франция, Германия и Канада. Измежду източниците попадат CBC, Global TV, CTV и CNN, а ако се намирате в някоя от изброените държави и разполагате с HomePod, може да изпробвате полезната възможност, като кажете Hey Siri и отправите някоя от следните команди: „read me the news“ или „what’s the news today?“.

По всичко изглежда, че за да разпространи своята интелигентна тонколона, Apple трябва да се справи не само с производството на повече единици и тяхната доставка, но и да предостави вариант на потребителите да се възползват от всички нейни възможности, независимо в коя част на света се намират.

Достатъчно е да кажете Hey Siri, за да повикате своя помощник. Горната страна на корпуса ще сигнализира за действието, като визуализира стандартната за интелигентния асистент анимация, а на вас не ви остава нищо друго освен да отправите своята команда. Според потребителските оценки, HomePod реагира изключително бързо, но нека да си припомним и с кои устройства е съвместима разработката.

Интелигентната тонколона на Apple се характеризира с цилиндрична форма на корпуса, която достига до височина от 17 см при ширина от 14 см. В неговата вътрешната част намират своето място процесорната разработка A8, която е характерна за iPhone 6, седем високоговорителя и шест микрофона, а за да разберете повече за HomePod, посетете тази връзка.

Източник: MacRumors

MBAir 1850 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.