imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Страхотна снимка с iPhone и малка част от съветите на Apple


Колкото и да ни се иска, очакваното осмо поколение iPhone ще се появи чак през септември и нито месец по-рано, като през този не толкова дълъг период от време всеки може да подобри своите фотографски способности. За целта, просто посетете новия раздел в интернет страница на Apple или How to shoot on iPhone 7 и направете един преглед на полезните съвети, а ние ще ви запознаем с избрана част от тях.

Припомняме ви, че значителна част от предложенията са подходящи и за всяко различно iPhone поколение от последното.

Не игнорирайте уличното осветление!

При положение че се намирате на открито и са настъпили тъмните часове от денонощието, не бързайте да включвате светкавицата. Вградената и във вашето устройство възможност може да бъде толкова полезна, колкото и вредна. Просто потърсете някоя улична лампа или източник на светлина, изключете автоматичната светкавица и заемете подходяща позиция.

Остава само да докоснете върху този обект, който желаете да остане на преден план и да отправите поглед към малката скала. Направете една малка персонална настройка, като индивидуализирате експозицията и сте готови с вашата нощна снимка в режим на изключена светкавица.

Нивелирайте хоризонта!

Значителна част от потребителите използват вградената камера в своя iPhone, за да направят някоя и друга страхотна пейзажна снимка. Това е съвсем разбираемо, все пак вероятно и вие не изгаряте от желание да носите професионален фотоапарат по време на планински поход или разходка, но има и една малка особеност, която не трябва да подминавате.

Доста често хоризонтът или съдържанието във вашата снимка, което е на задна линия излиза изкривено. За да нивелирате вашата снимка, просто отворете настройките на заложеното приложение Camera и включете Grid. Остава да изравните всяка видима част от съдържанието с хоризонталната страна на решетката и сте готови.

Светлината е с вас!

Припомняме ви, че за да направите някоя страхотна снимка, ще се наложи да използвате правилно заобикалящата ви светлина. Просто едно основно правило във фотографията, а вие трябва отново да потърсите подходящ източник на светлина дори и през светлата част от ежедневието, но и да заемете правилна позиция.

При положение, че сте изпълнили предната стъпка, остава да докоснете върху тази част от съдържанието, върху която желаете да поставите фокус и отново да персонализирате експозицията. Постарайте се да постигнете максимална яркост и контраст и направете вашата снимка.

Припомняме ви, че iPhone 7 Plus се отличава с вградена двойна камера, а за да разберете повече за нейните характеристики, просто посетете следната връзка.

Beats article
Apple Inc. (AAPL)

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen. ... - Кликнете тук!