imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Страхотна снимка с iPhone и малка част от съветите на Apple


Колкото и да ни се иска, очакваното осмо поколение iPhone ще се появи чак през септември и нито месец по-рано, като през този не толкова дълъг период от време всеки може да подобри своите фотографски способности. За целта, просто посетете новия раздел в интернет страница на Apple или How to shoot on iPhone 7 и направете един преглед на полезните съвети, а ние ще ви запознаем с избрана част от тях.

Припомняме ви, че значителна част от предложенията са подходящи и за всяко различно iPhone поколение от последното.

Не игнорирайте уличното осветление!

При положение че се намирате на открито и са настъпили тъмните часове от денонощието, не бързайте да включвате светкавицата. Вградената и във вашето устройство възможност може да бъде толкова полезна, колкото и вредна. Просто потърсете някоя улична лампа или източник на светлина, изключете автоматичната светкавица и заемете подходяща позиция.

Остава само да докоснете върху този обект, който желаете да остане на преден план и да отправите поглед към малката скала. Направете една малка персонална настройка, като индивидуализирате експозицията и сте готови с вашата нощна снимка в режим на изключена светкавица.

Нивелирайте хоризонта!

Значителна част от потребителите използват вградената камера в своя iPhone, за да направят някоя и друга страхотна пейзажна снимка. Това е съвсем разбираемо, все пак вероятно и вие не изгаряте от желание да носите професионален фотоапарат по време на планински поход или разходка, но има и една малка особеност, която не трябва да подминавате.

Доста често хоризонтът или съдържанието във вашата снимка, което е на задна линия излиза изкривено. За да нивелирате вашата снимка, просто отворете настройките на заложеното приложение Camera и включете Grid. Остава да изравните всяка видима част от съдържанието с хоризонталната страна на решетката и сте готови.

Светлината е с вас!

Припомняме ви, че за да направите някоя страхотна снимка, ще се наложи да използвате правилно заобикалящата ви светлина. Просто едно основно правило във фотографията, а вие трябва отново да потърсите подходящ източник на светлина дори и през светлата част от ежедневието, но и да заемете правилна позиция.

При положение, че сте изпълнили предната стъпка, остава да докоснете върху тази част от съдържанието, върху която желаете да поставите фокус и отново да персонализирате експозицията. Постарайте се да постигнете максимална яркост и контраст и направете вашата снимка.

Припомняме ви, че iPhone 7 Plus се отличава с вградена двойна камера, а за да разберете повече за нейните характеристики, просто посетете следната връзка.

iPhone X vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.