imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

IBM предлага на служителите си и Apple Watch


Вече знаете за усиленото сътрудничество между Apple и IBM напоследък. Освен в съвместното разработване на някои приложения, двете компании си партнират и по други направления.

Изглежда, че след успешното навлизане на Mac компютрите в корпоративната среда на IBM, компанията се е ориентирала и към Apple Watch. Вече ви съобщихме за плановете на IBM да снабди служителите си с Mac-ове. Досега 30 000 Mac-a са внедрени в IBM, а всяка седмица се добавят по 1900 нови. Отзивите до момента са отлични, тъй като от ръководството на компанията твърдят, че всеки Mac им спестява по $270 поради по-лесната поддръжка на Apple компютрите и по-малките разходи, свързани с нея.

IBM-200-ezer-Mac-coverСлед Mac-овете изглежда идва ред на Apple Watch. IBM възнамерява да предложи на служителите си безплатни или с отстъпка Apple Watch модели, като част от Commit to Health инициативата. По този проект служителите на компанията получават субсидия, покриваща цялата стойност на Apple Watch или част от нея, в зависимост от плана на здравната застраховка, която ползват. От IBM се надяват, че снабдяването на персонала им с Apple Watch часовници ще помогне за поддържането на здравословна атмосфера сред служителите.

Apple-Watch-Health-3IBM имаше подобна практика да раздава на своите служители Fitbit тракери. Все още не е ясно дали настоящата сделка с Apple ще бъде като допълнение към тази програма, или пък ще я замени.

По принцип, Fitbit имат много силна корпоративна стратегия. Лидерът в областта на фитнес тракерите има практика да си партнира с някои от големите здравноосигурителни дружества и бизнес корпорации и да включва следенето на активностите в корпоративните уелнес програми на компаниите. Идеята е, че по този начин хората обръщат по-голямо внимание на своето здраве, което от своя страна съкращава медицинските разходи. При някои от програмите, ползващите Fitbit служители трупат точки с направените от тях стъпки. Тези точки могат впоследствие да бъдат използвани за направата на дарения или закупуването на различни стоки.

снимка: Thinkstock
снимка: Thinkstock

Apple Watch окуражава хората да се движат повече, да правят упражнения и да горят калории. По принцип самият факт, че проследяваш своята активност, е мотивиращ за воденето на по-здравословен начин на живот и изпълняване на зададените цели.

Източник: MacRumors

iPaD June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.