imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Игнориране на платени пътища и магистрали през Maps за iOS


Ако искате да маркирате междинна спирка, като заведение или бензиностанция през заложеното приложение Maps, това няма да ви затрудни по никакъв начин. Просто трябва да разполагате с версия на мобилната операционна система поне iOS 10, което вероятно е така, и да издърпате долната част на екрана. Остава само да изберете желан обект и да докоснете върху GO, а ние ще ви покажем как да забраните всички платени пътни участъци и магистрали, отново през Maps за iOS.

Всеки потребител може да достигне до някоя избрана дестинация и през второстепенни и безплатни пътища, въпреки че удобството не е толкова приложимо в България. Все пак в рамките на нашата държава сме длъжни да разполагаме с валиден винетен стикер, веднага след като напуснем което и да е населено място, но пък полезната възможност може да ви окаже сериозна помощ по европейската пътна мрежа.

Преди всичко, затворете заложеното приложение Maps, стига да е стартирано. След това преминете през системните настройки на вашето iOS устройство, докоснете върху Maps и влезте в Driving & Navigation. Потърсете раздел Avoid, който се намира в горната част на екрана и включете Tolls по стандартен начин. Това е всичко, вече всеки път, когато зададете избрана дестинация, Maps ще се опита да създаде маршрут, който да заобиколи всеки платен пътен участък, но има и една малка особеност.

Припомняме ви, че вашето пътуване ще се удължи, както и че съществува реална възможност точно този маршрут да не разполага с някоя безплатна алтернатива, което е малко вероятно. Полезната настройка може да бъде изключена по съвсем лесен начин, след като повторите горните стъпки, а при положение, че искате да пропуснете всички магистрални участъци, просто трябва да включите Highways, отново през раздел Avoid и сте готови.

Повече за заложеното приложение Maps в последната версия на мобилната операционна система може да разберете, като посетите следната връзка.

iPad Pro new vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.