imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Имената на очакваните през 2019 iPhone поколения


През септември миналата година Apple представи три поколения iPhone. Всяко от тях разполага с мощен A12 Bionic процесорен чип, безрамков дизайн, TrueDepth камера с Face ID лицево разпознаване, камера с Portrait Mode и Portrait Lighting. За разлика от флагшип моделите iPhone Xs и iPhone Xs Max, колоритното XR поколение не може да се похвали с двойна камера, а ние се отправяме към очакваните смартфони на Apple в рамките на тази година или към поредната интересна прогноза, която този път може да ни подскаже с какви имена ще се отличават разработките.

Разликата, която позволява на iPhone XR да се характеризира като „по-бюджетното“ устройство от последно представените се крие в неговия дисплей. Вместо с OLED, смартфонът разполага с LCD Liquid Retina екран. Резолюцията е 1792 х 828 пиксела с 326 PPI, но това не е всичко. Останалите разлики между колоритното поколение и флагшип моделите се крият в рамката, която не е изработена от неръждаема стомана, а от алуминий, както и в степента на прахо и водоустойчивост, която е IP67 вместо IP68, но нека видим и основните промени, които бихме могли да срещнем в очакваните iPhone поколения през тази година.

Според Macotakara и последния доклад на Bloomberg, всяко от очакваните устройства през септември ще може да се похвали с вграден USB-C порт, който ще замести стандартния през последните години Lightning, подобно на последното iPad Pro поколение, но това не е всичко. Позовавайки се на своите източници, CompareRaja застава зад твърдението, че флагшип моделите ще разполагат с вградена 10 мегапикселова предна камера. От задната страна на корпуса ще откриете хоризонтално разположена система от три камери – два 14 мегапикселови обектива и един 10 мегапикселов между тях, но нека видим и с какви имена биха могли да се отличават разработките.

Ако трябва да бъдем честни, имената на смартфон предложенията на Apple започнаха да стават малко неразбираеми, особено за не толкова запознатите потребители. Флагшип модела Xs и колоритното XR поколение се наложиха като Екс Ес и Екс Ер, което не е правилно. Реално погледнато тук става на въпрос за iPhone Десет Ес и Десет Ер, но вероятно със следващите предложения нещата ще станат по-ясни. За целта Apple трябва да се опита да разграничи устройствата по техния размер и технически характеристики, а ако това се случи, вероятно очакваните смартфони ще се отличават със следните, доста по-семпли и вписващи се в стила на компанията от Купертино имена:

  • iPhone mini – актуалното SE поколение.
  • iPhone – актуалното XR поколение.
  • iPhone Pro с два размера на своя екран – актуалните Xs и Xs Max поколения.

Според нас кардиналната промяна в имената трябваше да настъпи още през септември месец на миналата година. Все пак съкращенията от цифри, букви и особено римски цифри ще стават все по-неразбираеми с годините, а ако искате да разберете повече за любопитните промени, през които може да премине iOS 13, посетете тази връзка. Повече за представените iPhone поколения през септември месец миналата година може да разберете, като натиснете тук.

New MBAir promo article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.