imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Вмъкнете iMessage връзка в писмо или уеб съдържание


Вероятно удобната и безплатна iMessage услуга се е превърнала в една неразделна част, както от вашето ежедневие, така и от това на всеки друг потребител на iOS или macOS устройство. Последната актуализация на мобилната операционна система разширява възможностите на услугата, като вече разполагате с удобството да изпратите съобщение с различен вид съдържание, а в настоящата статия ще ви запознаем и с още няколко полезни възможности.

IMessage_Icon

Да вмъкнете бърза iMassage връзка звучи изключително удобен вариант да оставите контакт за връзка с вас, а това може да се случи по един съвсем лесен и бърз начин, след като въведете необходим за целта HTML таг. Кодировката може да бъде разчетена от всеки съвременен интернет браузър или мейл клиент, което съвсем логично предполага успешното и прилагане във вашите писма или интернет съдържание.

Кратка връзка може да насочи ответната страна към вашите устройства посредством предварително зададен и свързан с активен Apple акаунт имейл адрес, телефонен номер или просто вашето Apple ID. Кодировката е съвсем базова, а при положение, че сте запознати с HTML, вероятно се досещате, че разполагате с възможност тя да бъде скрита зад текстови бутон, примерно “Можеш да ми изпратиш iMessage съобщение, като натиснеш тук”.

html5logo

Дойде време да обърнем внимание и на необходимия за поставянето на удобната връзка HTML таг. Преди всичко трябва да отворите кода, като въведете “<a href=“iMessage://ПОЛУЧАТЕЛ“>”. На мястото на получател въведете Apple ID акаунт, имейл адрес или телефонен номер, а веднага след него и желан текст, зад който ще бъде скрита връзката. Почти сте готови, остава да затворите кода, като точно след текста поставите “</a>” и да изпратите вашето съобщение или публикувате интернет съдържанието.

Това е всичко, може да изпробвате любопитното удобство, като посетите следната връзка, а ние искаме да ви припомним, че функцията може да бъде повикана единствено от Apple устройство, съвсем традиционно за добре познатата iMessage услуга.

Запознайте се с всички страхотни възможности, които може да ви предложи обновеното приложение Messages в iOS 10, като посетите следната връзка.

iPaD June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.