imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Индивидуализиран System Preferences панел в OS X


При отварянето на панела за системни настройки, вашият Mac е принуден да отдели ресурс за зареждането на многобройни опции, въпреки, че голяма част от тях не са ви необходими. System Preferences разполага със скритата и много лесна за употреба функция, наречена Customize, за която вероятно не сте и подозирали, че съществува. Благодарение на нея, имате възможност да преобразите вашия панел за системни настройки, което ще оптимизира неговата работа и ще го съобрази с личните ви предпочитания.

До удобната функция може да стигнете по два начина. Отворете System Preferences, изберете падащо меню “View” и навигирайте до “Customize”, или просто в отворения панел за системни настройки натиснете и задръжте иконката “Show all” и от падащото меню отново навигирайте до “Customize”.

Щом сте избрали функцията Customize, върху всяка икона в System Preferences ще се появи малко прозорче с отметка, която е поставена по подразбиране. За да скриете ненужна за вас настройка, единственото нещо, което трябва да направите е да премахнете отметката. Това е всичко, просто натиснете бутон “Done”, който ще видите в горната лява част на “System Preferences”, за да запаметите настройките и сте готови. Ако желаете да възстановите вече скрита настройка, единственото нещо, което трябва да направите е да повторите същата процедура и да сложите отново отметка върху нея.

Вижте подробна видео инструкция, тук:

Съществува вариант да направите и допълнителна настройка на изгледа, като отново отворите падащото меню “View”, където имате възможност да изберете организацията на съдържанието – по категория (каквато е настройката по подразбиране) или по азбучен ред (както е показано на снимката), съответно като изберете “Organize by Categories” или “Organize by Alphabetically”.

system-preferences-alphabetic-organization

Вероятно с активната употреба на OS X, вие също имате нужда периодично да отваряте System Preferences, където да извършвате необходими настройки, да стартирате Time machine или просто да индивидуализирате изгледа на вашата операционна система. Тук можете да си припомните някои други полезни съвети, свързани с ежедневната работа с вашия Mac.

Източник: 9to5mac

iPaD June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.