show-finder-folder-size

Индивидуализиране на приложението Finder в OS X

#Новини
2016. 07. 04.

При положение, че използвате преносим или настолен компютър Apple, ние сме сигурни, че много често ви се налага да достъпите до вградения файлов мениджър, наречен Finder. Приложението е една неразделна и широкоразпространена част от компютърната операционна система OS X, а работата с него е изключително интуитивна.

Вероятно вече знаете, че съществува бърз начин за проверка на размера на желана папка, като просто натиснете с десен бутон върху нея и изберете “Get Info”. Разбира се, съществува и много по-лесен вариант за подобна проверка и то без да се налага описаната процедура.

Съдържанието на основния прозорец на приложението може да бъде индивидуализирано, като само с няколко лесни стъпки, вие имате възможност да добавите допълнителна колона, в която да бъде посочен автоматично размерът на съдържанието на всяка една изброена папка. Кратките видео инструкции, показващи всяка една стъпка, може да видите тук:

Видео кадрите съвсем ясно показват, че за да започнете промяната, просто трябва да отворите приложението Finder, а след това да промените изгледа на съдържанието, като натиснете върху бутон View, който се намира в основното меню, а след това изберете “as List”. Съдържанието вече трябва да е подредено точно така, както е показано на снимката:

finder-show-size-of-folders

При положение, че предната стъпка е спазена, натиснете отново бутон View, но този път изберете “Show View Options”. В отворените настройки ще видите възможност за добавяне на допълнителни колони, като някои от тях са дата на създаване, дата на последна промяна или последно отваряне, както и колона “Size”, която трябва да изберете. Съдържанието ще се визуализира мигновено, срещу всеки един файл вече виждате неговия размер, а за да бъде изчислен размерът на съдържанието на всяка една папка, трябва да маркирате с отметка и функцията “Calculate all sizes”, както е показано по-долу:

show-view-options

Важно е да знаете, че за да може да маркирате последно описана функция, трябва да сте отворили прозорец на приложението Finder, в който присъства поне една папка. При положение, че в съдържанието присъстват единствено файлове, опцията няма да може да бъде маркирана, а за да активирате избраните колони за всички останали прозорци, освен отворената папка, просто натиснете върху бутон “Use as Defaults”.

Това е всичко, съвсем бързо и лесно индивидуализирахте вашето Finder приложение съобразно конкретните нужди, което ще превърне работата с него в още по-приятно занимание.

Припомняме ви, че в очакваната нова версия на компютърната операционна система, macOS Sierra, за която може да разберете повече тук, благодарение на присъствието на Siri, всеки потребител ще има възможност да подрежда, зарежда и търси различно по вид съдържание и папки, единствено чрез гласови команди.

Източник: 9to5mac

Добави коментар