imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Доста иновативни решения и във вътрешната част на iPhone X


Впечатляващите възможности в съчетание с елегантния корпус на iPhone X към днешна дата не представляват абсолютно никаква тайна за нас. Първите произведени единици от смартфона на Apple от най-висок клас вече са в ръцете на своите щастливи собственици, което не ни спира по никакъв начин да направим един преглед и както се казва, „под капака“ на разработката, където ще открием множество безпрецедентни инженерни решения.

Десетото поколение се отличава с 5.8 инчов разпънат във всеки край OLED екран, премахнат Home бутон, възможност за безжично зареждане на вградената батерия и иновативна TrueDepth предна камера, която работи в тясна връзка с приложенията с елементи на добавена реалност и Face ID. Вграденият проектор обгражда вашето лице с 30 хиляди невидими точки, инфрачервената камера прочита триизмерния модел и изпраща данните към мощната A11 Bionic процесорна разработка, но нека видим какво се крие и във вътрешната част на устройството.

За разлика от предните поколения, формата на основната платка в iPhone X и тази на неговата батерия са разменени. Платката, върху която намират своето място мощният A11 Bionic процесор, всички помощни процесори и модули не само, че не е в Г-образна форма, но и не стига от долния край на корпуса до горния. Реално погледнато, този компонент е разположен в горната лява част на предложението и то като два отделни елемента, които са свързани един към друг, за разлика от батерията.

Иновативното десето поколение може да се похвали с вградена батерия с капацитет от 2 716 mAh, спрямо 2 691 mAh при iPhone 8 Plus, където размерите на корпуса са значително по-големи, като за целта, инженерите от Apple разделят батерията на две части. Първата е разположена по височина и обхваща празното пространство от дясната страна на основната платка, докато втората е разположена по ширина, непосредствено под първата. Двете части разполагат с неразделна връзка между тях и работят като едно цяло, а за да разберете повече за iPhone X, посетете тази връзка.

Източник: 9to5mac

iPad June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.