imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Вече може да правим четири пъти по-дълги видеа в Instagram


Любимият на милиони Instagram продължава с ключовите ъпдейти, които ни предлагат много повече възможности. През февруари стана ясно, чe iOS приложението на социалната мрежа ще поддържа няколко профила. Ако пък се върнем година назад, ще си припомним повече от приятния ап, който Instagram създаде за фото-колажи – Layout. Този път фокусът пада върху нещо друго – видеата, които можем да заснемаме.

Голямата новина тук е, че Instagram увеличава дължината, която се полага на потребителите, като тя става вече до 60 секунди за видео. Към момента времевото ограничение е точно 15 секунди, което понякога е достатъчно, но в други случаи – далеч не. От социалната мрежа са започнали с официалното пускане на функцията днес, като вероятно тя постепенно ще стигне до всички потребители в идните месеци.

Instagram заснемане на видеа

Това обаче далеч не е всичко: компанията също така изтъкна, че скоро ще ни изненада и с още подобрения, що се касае до заснемането на видеа с приложението. Един от тези ъпдейти ще е и мулти-клип видео опцията за iOS. С други думи, притежателите на iPhone или iPad ще могат да сливат отделни видеа в едно, за да създадат обединено Instagram видео.

Ако това ви звучи познато, имате право: апът позволяваше това преди известно време, но след това реши да прекъсне функцията.

Instagram видеата се увеличават

Увеличението във времетраенето е добра новина и за брандовете в социалната мрежа. Те разполагаха с 15 секунди „бонус“ (общо 30 секунди за видео), но въвеждането на цяла минута ще им позволи да разгърнат още повече рекламните си концепции. В официалния си блог, Instagram докладват, че потребителите са гледали с 40% повече видеа в приложението през последните шест месеца. Нищо чудно, че компанията е решила да предприеме такъв ход.

Интересното е, че съвсем малко преди обявлението на Instagram, друго популярно приложениеSnapchat, също обяви грандиозен ъпдейт. Той ще позволява на ползващите апа да правят разговори (включително и видео разговори).

Източник: Cult of Mac.

MBP new article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.