imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Intel няма да достави 5G модеми за очакваните iPhone поколения


Преди малко повече от година и половина Intel представи своя нов 5G модем, който може да достигне до завидната пикова скорост от до 6 Gbps. Към днешна дата първата партида вече е произведена, но има и една особеност. Преди броени часове компанията обяви, че напуска бизнеса с 5G модеми за смартфони, като ще акцентира върху производството на високоскоростните модеми за настолни, преносими компютри и други устройства за пренос на данни, но нека видим кой ще поеме ангажимента за производството на 5G модеми в очакваните iPhone поколения.

Припомняме ви, че новата 5G мрежа няма да намери място в очакваните iPhone поколения през 2019 година, но според практиката на Apple, това е съвсем разбираемо. Все пак компанията трябва да извърши всички задължителни тестове на стандарта и не само. Intel може да достави значителни количества от своите нови модеми след около 15 месеца, което реално погледнато вече не е от никакво значение. Малко преди Intel да обяви решението си, Apple сключи споразумение с Qualcomm, чрез което всички съдебни претенции между компаниите отпадат, а това съвсем ясно ни показва и кой ще се ангажира с производството на вградените 5G модеми в очакваните iPhone поколения през 2020 година.

Съществува реална възможност компанията от Купертино да заложи на друг или просто на още един производител на 5G модеми за своите iPhone поколения, а според последния доклад на Fast Company от преди няколко седмици, вариантите на са кой знае колко много:

  • Вграждане на произведените от Samsung високоскоростни 5G модеми.
  • Съществува вероятност Apple да откупи производството на високоскоростните 5G модеми от Intel и да възобнови процеса по разработване на предложението.

Тепърва предстои да разберем какво ще се случи с новата високоскоростната мрежа и очакваните iPhone поколения, а ние ви припомняме, че поетапното глобално навлизане на 5G ще протече между тази и следващата година, но има и още една причина, поради която допускаме, че Apple може да представи своите първи 5G устройства през 2020-та. Не трябва да забравяме, че първите поколения 4G модеми изразходваха батериите на мобилните устройства доста бързо, в което се крие и причината, поради която компанията от Купертино изчака появата на второто поколение модеми, които намериха своето място в iPhone 5.

Източник: MacRumors

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.