imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Малка промяна в очакваната първа актуализация на iOS 12.1


Както обещаха разработчиците от Apple, възможността за провеждане на колективен FaceTime разговор дебютира с първата актуализация на iOS 12 и macOS Mojave, които вече може да инсталирате, а ние ще обърнем малко повече внимание на първата поправка на iOS 12.1, която към днешна дата може да се похвали само със своята втора бета версия.

Не трябва да очаквате сериозни промени или появата на някоя нова възможност. Този път актуализацията не е основна, а поправка на iOS 12.1, което ни навежда само на една мисъл. Тя премахва грешки и подобрява защитата на вашето устройство, за което свидетелства и нейната втора тестова версия, но явно традициите са за да се нарушават. След появата на iOS 12.1.1 отново ще може да се възползвате от функцията да направите Live Photo по време на FaceTime разговор и не само.

Ако вече разполагате с iPhone XR, вероятно знаете, че устройството не може да се похвали с добре познатата ни 3D Touch възможност, но това не е никакъв проблем. На нейно място идва новата Haptic Touch функция. Реално погледнато, за да използвате еквивалентната на 3D Touch, трябва да докоснете нормално върху екрана и да задържите върху него малко повече, докато не усетите характерното Haptic вибриране, но има и една малка особеност. Промяната е изцяло софтуерна, което означава, че разработчиците от Apple ще трябва да заменят всяко 3D Touch действие с Haptic Touch, за което свидетелства и втората бета на iOS 12.1.1.

Просто трябва да изчакате появата на официалната версия на първата поправка на iOS 12.1 и ще може да се възползвате от Haptic Touch и в раздел Notifications. За да видите какво се крие зад избрано известие, ще трябва да задържите пръст върху него, докато не усетите леко вибриране, но нека да си припомним и основните промени в iOS 12.1.

Точно както очаквахме, възможността за провеждане на колективен FaceTime разговор дебютира с първата актуализация на системата, която беше представена с третото поколение iPad Pro с разпънат екран и TrueDepth камера преди десетина дни. Ако вече сте закупили своя нов iPhone Xs, Xs Max или XR, с iOS 12.1 може да се запознаете и с полезната eSIM възможност. Цифровата SIM карта позволява да активирате втори клетъчен номер без да се налага да инсталирате още една карта, но има и една особеност. Мобилният оператор трябва да поддържа технологията.

Стига да разполагате със съвместимо устройство, ще може да се възползвате и от Depth Control в реално време, а не след като сте направили своята снимка, а на последно място поставяме и новите над 70 емотикони, част от стандарт Unicode 11. Заедно с всички промени и нови възможности, актуализацията поправя доста грешки и подобрява защитата на вашето устройство, а за да я инсталирате, отворете Settings, General, Software Updates и докоснете върху Download & Install, но преди това се уверете, че батерията е заредена на 100 процента.

AW reserve article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.