imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Интересна промяна в последната версия на Instagram за iOS


Всички нови продукти и операционни системи на Apple, които компанията представи преди почти седмица ангажират голяма част от вниманието ни, но от друга страна, нищо не ни спира да разгледаме и една привидно малка промяна в новата версия на Instagram за iOS.

Социалната мрежа за споделяне на снимки и видеа се отличава със своята сериозна популярност, но винаги свързваме тази разработка на Facebook със Snapchat. Все пак конкурентните мрежи често копират по някоя друга възможност една от друга, но нека разгледаме и днешната авторска промяна в приложението на Instagram за iOS, която оказва влияние единствено върху всеки видео клип, който е поставен в режим на преглед през Stories.

Съвсем стандартно, за да стартирате видео съдържание в рамките на социалното приложение, трябва да се спрете точно на това предложение, което искате да видите. Кадрите тръгват автоматично с изключен звук, а за да промените тази настройка, се налага да докоснете върху видеото и сте готови, но не и след като ви застигне поетапната промяна в приложението.

Просто свалете най-новата версия на Instagram от App Store, след това се налага да изчакате няколко дни, докато промяната се отрази и върху вашето устройство и сте готови да се възползвате от един изцяло нов начин за стартиране на видео със звук. Както винаги, за да прегледате желано видео, ще трябва съдържанието да попадне във видимата част от екрана, а като докоснете върху кадрите, за да стартирате звука към тях, ще се срещнете и със скритата промяна.

Ако вече сте преминали през горната стъпка, всяко следващо видео ще се стартира с включен звук по подразбиране. Приложението игнорира полезната настройка всеки пък, когато го затворите и отворите отново, а за да прекратите автоматичното стартиране на видеа със звук без да затваряте Instagram, отново докоснете върху кадрите и сте готови. Повече за социалната разработка може да разберете, след като посетите тази връзка.

Източник: 9to5mac

MBA august article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.