imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Интересните промени в третата тестова версия на iOS 13


Ако върнем лентата към последната версия на мобилната операционна система, която се отличаваше с доста сериозни технически и визуални промени, това е iOS 11, но има и една особеност. Предложението стартира с не малко грешки, които с появата на iOS 12 бяха изчистени, но вече е време да отправим поглед към iOS 13. Първата тестова версия на системата с появи в началото на юни по време на WWDC 2019, а ние имаме една добра новина. Вече може да разгледаме и промените, с които се отличава третата бета на разработката, която се появи преди броени часове.

Изглежда, че архитектурата на iOS приложенията ще премине на едно различно ниво, което ще окаже огромно отражение върху по-старите iPhone поколения. Размерите на разработките и техните актуализации ще намалеят значително, но нека разгледаме и основните промени, с които ще може да се похвали очакваната нова версия на мобилната операционна система, за които свидетелства и третата бета на iOS 13, предназначена за всички регистрирани разработчици на приложения в системата на Apple:

 • Face ID ще реагира или отключва вашето устройство с до 30% по-бързо, спрямо заложената система за лицево разпознаване в iOS 12.
 • Свалянето на приложения от App Store ще става с до 50% по-бързо, спрямо iOS 12.
 • Актуализирането на вече инсталирани приложения ще става с до 60% по-бързо, спрямо iOS 12.
 • Стартирането на вече инсталирани приложения ще става около два пъти по-бързо, спрямо актуалната версия на iOS.
 • Раздел Camera Roll в заложеното приложение Photos съвсем скоро ще се казва Photos, но заедно с тази промяна, разработката ще може да се похвали и с нови инструменти за редактиране на изображения.
 • Възможност за редактиране на видеа през заложеното приложение Photos.
 • Нова и доста по-дискретна скала за нивото на звука на устройството.
 • Изцяло ново Find My приложение, което обединява в себе си Find My iPhone и Find My Friends.
 • Полезна Sign In with Apple функция, която ви позволява да се регистрирате в избран уебсайт по доста лесен начин. Точно както с вашите Facebook и Google акаунти, но по доста по-сигурен начин. Функцията може дори да генерира виртуален имейл адрес за целта, за да не се налага да предоставяте вашите лични данни.
 • Нова Look Around възможност в заложеното приложение Maps, чрез която всеки потребител може да разгледа обектите около зададен адрес, подобно на Google Street View.
 • Вече знаем, че функциите на специално предвидената iPadOS система за таблетите на Apple се припокриват значително с тези на iOS 13, като основната разлика в разработката за iPad е в Multitasking-а.
 • Dark mode или дългоочакваният тъмен режим на темата.

Все още нямаме представа дали тъмната тема ще може да се активира автоматично, според това коя част от денонощието е настъпила, но по-важното е, че промяната, с която се отличава актуалната към днешна дата Mojave версия на macOS, ще стигне и до мобилната операционна система на Apple през септември месец, а за да разберте повече за всички очаквани версии на операционните системи на технологичния гигант, посетете тази връзка.

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.