imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Интересните tvOS игри за Apple TV стават все повече


Външните разлики между четвъртото и последното поколение Apple TV не са толкова сериозни, но не и ако отправим поглед „под капака“. След като преминем през възможността за стартиране на 4K съдържание с резолюция от 3840×2160 пиксела, HDR и Dolby Vision, ще разгледаме и последната промяна в сравнително новото поколение, която бихме отличили и като най-съществената от всички. Предложението разполага с процесорен чип A10X Fusion, който позволява на устройството да стартира игри на ниво конзола, като от тази промяна явно се възползват все повече разработчици.

Припомняме ви, че наличният при предишното поколение USB-C порт е премахнат, но така или иначе той имаше само сервизни функции. Далеч по-важната промяна в Apple TV 4K се крие в новия Gigabit Ethernet порт. Все пак, за да се възползвате от висококачественото 4K съдържание, което може да възпроизвежда устройството се налага да разполагате и с доста сериозна интернет връзка, но нека видим с каква промяна може да се похвали и безжичното Siri дистанционно.

Стандартният бутон Menu е ограден с малък пръстен и изглежда по-плосък спрямо своя предшественик, с което дори без да гледате към него ще може да го разпознаете, но това не е единствената промяна, с която се отличава безжичният аксесоар. Вграденият жироскоп вече може да отчита по доста бърз начин, както височина, така и скорост на въртене, което определено ще се хареса на тази част от потребителите, които използват устройството, за да разпуснат с някоя друга игра, а ние имаме една добра новина. Наличните гейм предложения в App Store за tvOS стават все повече, за което свидетелства Alto’s Odyssey.

Измежду останалите топ заглавия в tvOS версията на App Store се подреждат такива, като Afterpulse, AG Drive, Asphalt 8 и Beach Buggy Racing, но за да се възползвате от динамиката на всяка от тези разработки на широкия екран, ще трябва да разполагате с някоя от последните две Apple TV разработки, които се задвижват с tvOS – четвъртото или 4K поколение. Повече за Apple TV 4K може да разберете, като посетите тази връзка, а за tvOS, като натиснете тук.

iPhone XR цена article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.