75-ios-10-features-video-walkthrough-2

Закодиран нощен режим на екрана в iOS 10

#Новини
2016. 06. 21.

Световната конференция на разработчиците WWDC 2016 приключи преди броени дни, за което може да разберете повече тук, а днес ще ви запознаем с поредната любопитна новост.

Подобно на предположенията на Федерико Витичи от MacStories и Сам Бекет, които може да си припомните тук, появата на нощен режим на екрана при очакваната 10-та версия на мобилната операционна система iOS е абсолютно възможна.

Въпреки, че удобната функцията е в процес на разработка и не е официално достъпна в пуснатата бета версия за разработчиците, нейната основа е закодирана в мобилната операционна система и, разбира се, може да бъде симулирана чрез Xcode.

Screen-Shot-2016-06-20-at-19.42.37-780x550

Добре познатата функция за автоматично регулиране на яркостта на екрана, съобразно осветеността на помещението или средата, в която се намира устройството, няма да бъде премахната или изменена. Очакваният „нощен“ режим функционира по съвсем различен начин. Вероятно ще съществува възможност не само за автоматично, но и за ръчно задаване на начален и краен час, като в този интервал режимът ще се включва автоматично.

Така нареченият “нощен режим” на екрана ще промени всеки един цвят от изгледа на вашето устройство, като акцентът ще попада върху тъмните цветове, а заедно с това ще се регулира не само яркостта, но и контрастът на вашето устройство. Функцията е не само удобна и пазеща вашето зрение, но и консумира значително по-малко енергия, особено при OLED екрани, точно с каквито ще разполага и очакваното през 2017 година поколение iPhone.

Screen-Shot-2016-06-20-at-19.42.11-780x545

Възможно е появата на любопитната функция да бъде забавена до следващата година, но за тази подробност няма как да разберем преди септември месец, когато очакваната мобилна операционна система iOS 10 ще дебютира с iPhone 7.

Световната конференция на разработчиците WWDC 2016 представи iOS 10 с много нови функции и приложения, за които може да разберете повече, като натиснете тук.

Източник: cultofmac

Добави коментар