imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Кога може да актуализирате до iOS 10 или macOS Sierra


Дългоочакваното See you on the 7th събитие, което се проведе преди два дни, вече е част от историята на Apple, но ни запозна със страхотните нови продукти на компанията, както и с няколко нови операционни системи.

Днес ще обърнем внимание на най-голямата 10-та актуализация на мобилната операционна система iOS и компютърната macOS Sierra, които след броени дни ще бъдат достъпни за инсталиране през App Store на съответното мобилно или компютърно устройство.

Screen Shot 2016-09-09 at 11.14.51 AM

Изглежда съвсем скоро, но въпреки това датата остава 13-ти септември, когато всеки един потребител на Apple мобилно устройство, като iPhone или iPad, ще разполага с възможността да актуализира своята операционна система с 10-тата версия, която се характеризира като най-съществената от всички предходни.

Трудно бихме определили коя промяна в мобилната операционна система е по-съществена от друга, за това просто ще акцентираме върху избрана част от най-любопитните новости. Наличието на освободена за разработчиците Siri API връзка позволява интегрирането на чужди приложения с асистента, като всяка една предварително заложена в тях функция ще може да бъде повикана и по стандартен за Siri начин, чрез отправяне на гласова команда.

Screen Shot 2016-09-09 at 11.15.37 AM

Точно след тази връзка, която определено ще превърне интелигентния асистент в един още по-полезен помощник, се подреждат и изцяло обновеният режим на заключен екран с наличието на многобройни възможности, страхотните промени в приложението Messages, за които може да си припомните тук, подобрената и с обновен дизайн услуга Apple Music, страхотните промени в приложението Maps и наличието на изцяло новото приложение Home, което е в състояние да управлява вашите HomeKit устройства.

Заедно с многобройните по-малки промени, които превръщат работата с операционната система в едно истинско удоволствие, ще акцентираме може би и на последната съществена промяна, която ще ви позволи да премахвате част от фабрично заложените приложения.

first-party-apps-app-store

На пръв поглед тази възможност не изглежда толкова сериозна промяна, но когато обърнем внимание на факта, че всяко едно приложение може да бъде инсталирано отново през App Store ще разберем, че и неговата актуализация става по абсолютно индивидуален начин. За да обновите желано от вас фабрично заложено приложение, вече няма да се налага да актуализирате цялата операционна система.

При положение, че вашето мобилно устройство не е от последните поколения, може лесно да проверите дали е съвместимо с iOS 10, като посетите следната връзка, а за да извършите актуализацията, просто трябва да изчакате до 13-ти този месец, а след това да обновите вашата операционна система по стандартен начин.

macos-sierra-siri-screenshot

Разбира се, страхотното събитие не пропусна да ни представи и официалната версия на компютърната операционна система, с която името на познатата ни OS X се променя на macOS. Всеки потребител на Apple компютър може да се запознае с официалната Sierra версия на macOS на 20-то число от настоящия месец.

Въпреки появата на множество по-малко функции и удобства в компютърната операционна система, най-голямата промяна, която характеризира Sierra, е наличието на подобен на мобилната операционна система интелигентен асистент Siri.

Повече за macOS Sierra, може да си припомните, като посетите следната връзка, а нейната актуализация, разбира се, става по съвсем стандартен начин, след като достъпите през вашето компютърно устройство до App Store и се фокусирате върху разположената в горната дясна част на екрана икона с надпис Updates.

Разберете повече за страхотните нови продукти, които представи вече приключилото събитие като iPhone 7, Apple Watch 2, новите висококачествени безжични AirPods слушалки, както и няколко модела безжични слушалки Beats.

iPaD June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.