imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Messages настройки в режим на заключен екран при iOS 10


Вероятно вече и вие се наслаждавате на най-съществената актуализация на мобилната операционна система iOS, която дебютира преди броени седмици. Една от основните промени, с които ни запозна страхотната 10-та версия, откриваме в изцяло обновения режим на заключен екран, предлагащ набор от любопитни джаджи и разширени възможности.

В настоящата статия ще обърнем внимание на няколко индивидуални настройки, като всяка една се отнася до разширените възможности на приложението Messages, от които може да се възползвате в режим на заключен екран на вашето iOS устройство.

Screen Shot 2016-10-24 at 12.44.21 PM

Новите възможности, като тези да прочетете и изпратите отговор на получено съобщение без да отключвате вашето устройство, на пръв поглед изглеждат изключително удобни решения, но, разбира се, не за всеки потребител. Вероятно част от вас предпочитат получените съобщения да останат лични, а възможността за отговор да бъде предоставена единствено след отключване на устройството, с което да бъде избегната евентуална злоупотреба.

Screen Shot 2016-10-24 at 12.44.46 PM

Точно това предпочитание е съобразено и от разработчиците на Apple, като всеки потребител разполага с удобната възможност, както да изключи функцията за отговор на съобщение в режим на заключен екран, така и да ползва опцията за преглед. За да индивидуализирате вашите настройки, преди всичко, устройството трябва да разполага с инсталиран iOS 10, а след това по съвсем стандартен начин да отворите системните настройки.

Screen Shot 2016-10-24 at 12.45.15 PM

При положение, че горното условие е изпълнено, докоснете върху Touch ID & Passcode, а след това потърсете функцията Reply with Message, която трябва да изключите. Благодарение на бързата за изпълнение настройка, вашето устройство вече няма да предлага вариант за отговор на съобщение в режим на заключен екран.

IMG_2335За да изключите и възможността за преглед на получено съобщение в режим на заключен екран, отново отворете вашите системни настройки. Този път докоснете върху Notifications, а след като преминете през Messages, потърсете функцията Show Preview, която трябва да изключите по стандартен начин. Това е всичко, вече при всяко получено съобщение ще получавате единствено уведомление за него и разбира се разполагате със стандартната възможност да го прочетете и изпратите отговор, след като отключите устройството.

IMG_2337Повече за любопитните възможности, с които се отличава iOS 10, може да разберете, като натиснете тук, а как да премахнете някоя от страхотните джаджи, с които разполага обновения режим на заключен екран, като посетите следната връзка.

The Mall Bday articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.