imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Приложението Messages и функцията Handwrite в iOS 10


Вероятно вече сте се запознали с повечето страхотни възможности, които предлага iOS 10, а при положение, че все още не сте обърнали внимание на любопитната функция Handwrite в обновеното фабрично заложено приложение Messages, настоящата статия е точно за вас.

Преди да ви покажем какво да направите, за да активирате свежата функция, трябва да разполагате с устройство като iPhone или iPad и разбира се то да бъде задвижвано от най-новата, 10-та актуализация на iOS.

При положение, че вашето устройство все още не може да се похвали с десетата актуализация, разберете как да преминете на нея, като посетите следната връзка, а в противен случай, вече сте готови да напишете вашето първо съобщение “на ръка”.

IMG_1792-780x439

Припомняме ви, че приложението Messages в iOS 10 може да ви предложи изключителен набор от нови функции и промени, като възможността за инсталиране на разработени от трети страни приложения и стикер, за което може да разберете повече, като натиснете тук.

Дойде време да обърнем внимание и на свежата новост, благодарение на която разполагате с възможност да напишете кратък текст или просто да нарисувате скица или картинка във фабрично заложеното приложение Messages, а след това да я изпратите по стандартен начин до който и да е от вашите контакти, под формата на iMessage.

За разлика от повечето нови функции, които предлага iOS 10, настоящата бихме определили като скрита възможност, но това на трябва да ви отблъсква, тя може да бъде повикана съвсем лесно и бързо, като преди всичко трябва да отворите вашето Messages приложение.

send-imessages-with-bubble-effects-in-ios-10-6

При положение, че сте изпълнили горното условие, отворете започната кореспонденция или докоснете върху иконата за създаване на ново съобщение по стандартен начин, а в отворения прозорец докоснете върху полето за въвеждане на текст и завъртете вашето устройство в хоризонтално положение.

Вероятно вече разполагате с възможност да напишете вашето съобщение, скица или рисунка на ръка, а при положение, че все още виждате стандартната клавиатура, просто докоснете върху иконата в долния десен ъгъл, наподобяваща малка завъртулка.

Това е всичко, вече може да изразите себе си по уникален начин, а след като вашето ръчно съобщение е готово за изпращане, докоснете върху бутон с надпис Done, който се намира в горния десен ъгъл на екрана. Завъртете отново устройството във вертикално положение и просто изпратете вашето съобщение по стандартен начин.

Повече за най-съществената 10-та актуализация, може да разберете, като посетите следната връзка, а за iPhone 7, като натиснете тук.

MBP vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.