imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Попитайте Siri за състоянието на вашите iOS 10 настройки


Всеки един iOS потребител разполага с удобната възможност да индивидуализира своя iPhone или iPad, като извърши определени настройки. Вероятно вече се досещате, че част от тях обслужват вашите текущи предпочитания, за което може да разберете повече, като натиснете тук.

Припомняме ви, че ако искате да оптимизирате работата на вашето устройство, както и да спестите част от енергията, с която разполага неговата батерия, можете да изключите част от вградените модули, като този за Wi-Fi или Блутут връзка.

siri-settings-imagazin-bg-a

Всеки път, когато пожелаете да проверите състоянието на дадена настройка, вие трябва по стандартен начин да достъпите до нея – през вашите системни настройки или през контролния център.

siri-settings-imagazin-bg-b

Процедурата отнема известно време, а защо да не спестите част от него, като повикате Siri? Последната актуализация на интелигентния асистент, която може да откриете в iOS 10, разполага с възможност да провери по абсолютно автоматичен начин, състоянието на голяма част от настройките, с които разполага вашето устройство и да ви отговори по съвсем стандартен начин.

siri-settings-imagazin-bg-c

Разбира се, преди всичко трябва да повикате Siri, а след това просто да му зададете някой от следните въпроси:

Is Wi-Fi enabled?
Is Bluetooth enabled?
Is VoiceOver enabled?
Is AirDrop enabled?
Is Do Not Disturb enabled?

Интелигентният асистент ще провери състоянието на заявената настройка по изключително бърз начин, като на екрана на вашето iOS устройство ще се появи и опция, да промените нейния статус. Тук можете да се обърнете отново към Siri, но този път просто да го помолите да включи или изключи съответната настройка, вместо вас.

Възможностите, които предлага страхотният интелигентен асистент са многобройни, а повече за тях може да разберете, като посетите следната връзка. При положение, че натиснете тук, ще се запознаете и с командите, които може да изпълни настолната версия на Siri, с която ни запозна macOS Sierra.

Services articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.