ios-10-lock-screen

Подробности за iOS 10 в режим на заключен екран

#Новини
2016. 06. 16.

В предната ни статия, свързана с темата, ви запознахме с очакваната 10-та версия на мобилната операционна система iOS, която беше представена официално в деня на откриването на Световната конференция на разработчиците WWDC 2016.

Цялостен преглед на мобилната операционна система може да видите тук, а днес искаме да обърнем внимание на обновения режим на заключен екран, както и на добавените към него нови функции. Предоставените с любезното съдействие на MacRumors видео кадри ни разкриват редица промени, като наличието на страничен панел с джаджи, изцяло реновиран Control Center, промяна в уведомленията, по-бърз достъп до приложението Camera и не на последно място, премахването на емблематичния “слайдер” за отключване на устройството.

Любопитните видео кадри може да видите тук:

На първо място забелязваме появата на функцията “Raise to Wake” в режим на заключен екран, която е налична единствено при устройства с процесорен чип А9/М9, каквито са iPhone 6s, iPhone 6s Plus, и iPhone SE. Не може да пропуснем и добавената удобна функция 3D Touch в Control Center, която предоставя възможност да достигнете по един по-бърз начин до различни опции при повикването на приложения като Flashlight, Timer или Camera. Удобната функция 3D Touch е добавена и при разширените уведомления, като вече ще имате възможност да отговорите на дадено съобщение и в режим на заключен екран на устройството.

Припомняме ви, че още с откриването на Световната конференция на разработчиците WWDC 2016 бяха представени официално iOS 10 и очакваната компютърна операционна система macOS Sierra, за което може да си припомните тук.

Тестовата версия на мобилната операционна система вече е налична за разработчици, официалната бета версия, предназначена за публично тестване, ще бъде достъпна юли месец, а през септември ще може да се насладим и на официалното пускане на iOS 10, придружено с очакваното 7-мо поколение iPhone.

Източник: macrumors

Добави коментар