imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Вашите лични данни няма да бъдат събирани от iOS 10 без позволение


Благодарение на проведената по-рано този месец Световна конференция на разработчиците WWDC 2016, разбрахме много подробности, свързани с предстоящата мобилна операционна система iOS 10.

Статията, в която обобщихме всички основни промени и нови приложения в предстоящата 10-та версия, може да видите тук, а днес ще обърнем внимание на една значителна новост, която няма да окаже влияние върху работата ви с операционната система, но със сигурност бихте искали да се запознаете с нея.

Вграденият в iOS 10 AI (artificial intelligence) алгоритъм може да събира информация за всяка една ваша стъпка, лични данни и всяка друга информация, свързана с вас. Вероятно функцията на пръв поглед изглежда стряскаща, но нейната цел е, благодарение на събраните лични данни, да усъвършенства работата на Siri, с което интелигентният асистент ще има възможност във всеки един момент да ви отправи различен вид предложение, към което най-вероятно вие ще проявите интерес.

Въпреки, че любопитният алгоритъм ще повиши многократно функционалността на Siri, компанията от Купертино не пренебрегва факта, че не всеки потребител желае неговите лични данни да бъдат събирани, а точно поради тази причина, функцията няма да бъде включена по подразбиране. Всеки потребител на устройство, работещо под iOS 10, ще бъде питан дали желае да активира AI.

Важно е да знаете, че страхотната функция за разпознаване на лица и обекти в приложението Photos, което отново ще дойде с iOS 10, няма да прилага така наречения AI алгоритъм. Организацията на вашите снимки ще се извършва на друг принцип, който за момента не е споделен, но всеки потребител може да бъде сигурен, че неговите снимки няма да бъдат събирани и съхранявани по никакъв начин.

Функцията няма да бъде пусната преди официалното дебютиране на 10-тата версия на мобилната операционна система iOS през месец септември, заедно с iPhone 7, а повече за очакваната актуализация може да разберете, като натиснете тук.

Източник: cultofmac

iPhone X vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.