imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

iOS 10 и очакваното приложение Photos в действие


Световната конференция на разработчиците WWDC 2016 стартира на 13.06 в Сан Франциско, Калифорния, а точно на тази дата бяха представени и всички очаквани промени и новости, свързани с мобилната операционна система iOS 10. Благодарение на тестовата версия, предназначена за разработчици, днес ще ви покажем какви възможности разкрива новото приложение Photos.

В предната ни статия, свързана с темата, която може да видите тук, ви запознахме с така наречената Siri интелигентност, с която ще разполага обновеното приложение. Наличието на сложни алгоритми и техники за дълбоко проникване в съдържанието характеризират основните технически промени на обновеното приложение Photos.

Благодарение на “интелигентните” технически промени, приложението предлага една страхотна функция за разпознаване на лица и обекти, присъстващи във вашите снимки – възможност, която е добре позната на всички потребители на настолни и мобилни компютри Apple.

Страхотните видео кадри, които ще ви запознаят с начина на работа на обновеното приложение, са предоставени от MacRumors, а с тях може да се запознаете тук:

Видео презентацията ви показва как вече приложението е в състояние да сканира цялата ви видео библиотека, като организира съдържанието по разпознати обекти и присъстващи личности. Така вече вие ще имате възможност точно, както при компютърната операционна система, да изберете дадена личност, а приложението да ви покаже всички снимки, на които тя присъства. Звучи страхотно, но приложението е в състояние да ви покаже и всички снимки на обекти като планини, сгради, да разпознае наличието на куче, котка и други подобни обекти, налични в съдържанието на вашите снимки.

Към приложението Photos е добавена и локация, отразяваща точното място, на което е направена снимката, а благодарение на този параметър вие имате възможност да изберете част от картата и да видите всички снимки, направени в този район.

Всички процеси в приложението се захранват от GPU, а най-новата функция, наречена “Memories”, е отделена в самостоятелен таб. Благодарение на нея вашите снимки могат да бъдат автоматично организирани в различни “слайдове”, сортирани по дата, място, обекти или личности, а към всеки от тях имате възможност да добавите аудио фон, както и да зададете желаната честотата на смяна на снимките.

Пълната презентация на iOS 10 и всички отразени в него новости може да видите тук, а в понеделник ще ви запознаем и с подробностите, свързани със закриването на Световната конференция на разработчиците WWDC 2016.

Източник: macrumors

MBP new article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.