imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

iOS 10 ще донесе страхотни промени в приложението Maps


Благодарение на проведената между 13 и 17 юни Световна конференция на разработчиците WWDC 2016, за която може да си припомните тук, разбрахме съвсем официално за много страхотни промени, с които ще дебютира очакваната мобилна операционна система iOS 10.

Първата бета версия е достъпна за всички, които разполагат с Apple ID акаунт със статус на разработчик, а благодарение на нея, всеки ден разбираме за нови функции, приложения и промени, за които не остана време да бъдат отразени на ежегодната конференция.

Днес ще обърнем внимание на добре познатото приложение Maps, което изглежда е претърпяло цялостно преобразяване, а с това са добавени и няколко нови функции, благодарение на които фабрично заложеното приложение става още по-лесно за употреба. Вижте любопитната видео презентация, предоставена от MacRumors, тук:

Видео кадрите ни разкриват наличието на поле за търсене, а точно под него са всички обекти около вашата текуща локация, които се появяват веднага, след като приложението бъде отворено. Веднага след тази удобна промяна, забелязваме наличието и на интуитивен списък с локации, които са подбрани съобразно последно посетените дестинации, събитията, които са отбелязани в приложението Calendar, срещите, които са отбелязани в електронна поща, както и преценка на потребителските навици.

Страхотният интуитивен списък е достъпен по един много лесен и бърз начин, само с едно плъзване на пръста нагоре, а точно след неговата поява, видео кадрите разкриват и наличието на информация за пътната обстановка, както и възможност за задаване на алтернативни маршрути, с които да бъдат игнорирани пътища, изискващи заплащането на така наречените тол такси.

Заедно с изброените промени, съвсем скоро, всеки потребител ще може да се наслади и на още няколко удобства, като възможността за преглед на всички най-близки обекти, като бензиностанции, кафета, ресторанти, хотели и други, които се визуализират по един много бърз начин, само след като натиснете върху съответната икона.

На последно място забелязваме и появата на една страхотна, изцяло нова функция, която е в състояние да запомни позицията на вашето превозно средство, след като е паркирано. Благодарение на удобната функция, дори и в непознат район за вас, винаги ще знаете как да се върнете обратно до своя автомобил.

Припомняме ви, че очакваната 10-та актуализация на iOS е най-голямата в историята на мобилната операционна система, а с нея ще се запознаем официално през септември, когато ще дебютира заедно с iPhone 7. Повече за iOS 10 може да разберете, като натиснете тук.

Източник: macrumors

The Mall Bday articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.