imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

iOS 11 оставя всички 32 битови приложения в миналото


След около половин година ще се запознаем с очакваното осмо поколение iPhone, но заедно с предложението ще преминем и към новата версия на мобилната операционна система. Предположенията относно промените в iOS 11 са доста оскъдни, но вече сме почти сигурни, че разработката няма да разполага с възможност да стартира което и да е 32 битово приложение, а това не ни изненадва по никакъв начин.

Припомняме ви, че преди няма и месец попаднахме на подобна на горната прогноза, която вече е подкрепена и от виден разработчик на приложения за iOS. Според Steven Troughton-Smith очакваната операционна система ще отхвърли всички 32 битови приложения, но все пак промяната няма де е толкова рязка, както за разработчиците, така и за потребителите на iOS.

Screen Shot 2017-04-10 at 10.12.38 AM

Първата поправка на втората основа актуализация на iOS 10 започна да ни подготвя за тази новост, като често започнахме да срещаме известия при стартиране на някои по стари приложения, подобни на следното:

Разработчикът на това приложение трябва да го актуализира, за да подобри неговата съвместимост.

Третата основна актуализация на iOS 10 е значително по-настоятелна, като всяко по-старо или пък 32 битово приложение не може да бъде стартирано без задължителното известие:

Това приложение няма да работи с бъдещите версии на iOS. Разработчикът трябва да го актуализира, за да подобри неговата съвместимост.

По всичко изглежда, че процесът ще премине съвсем гладко за всяка една от страните, а ние отправяме поглед и към основната цел на компанията. Според Steven Troughton-Smith, бъдещите iOS устройства ще могат да се похвалят с процесори, които не разполагат с поддръжка на 32 битови приложения, което е съвсем разбираемо.

Screen Shot 2017-04-10 at 10.12.52 AM

Все още не знаем дали iPhone 8 ще попадне в тази категория, но едно е ясно. App Store разполага с около 50 хиляди по-стари или пък 32 битови приложения, като част от тях вероятно няма да преминат към 64 битов вариант.

Източник: 9to5mac

iPad 6 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.