imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

iOS 11 вече е тук! Ето как да инсталирате системата.


Точно преди седмица по време на Apple Special Event се запознахме с iPhone X, iPhone 8 и 8 Plus, Apple Watch 3 и с Apple TV 4K, като плътно до тези предложения се подреждат и новите версии на macOS и iOS. Настолната High Sierra система явно ще се забави още около седмица, но това не се отнася за потребителите на мобилната версия.

Вече всеки от вас може да инсталира iOS 11 и на своя iPhone, iPad или iPod touch, но преди това трябва да се уверите, че вашето устройство е съвместимо с новата операционна система. Всички Apple устройства, които покриват изцяло необходимите технически изисквания, може да откриете в тази таблица:

При положение, че притежавате iPhone поколение 5s или по-ново, iPad mini 2, 3 или 4, iPad Air или Air 2, iPad Pro, iPod touch 6-то поколение или друг вариант от изброените, може съвсем спокойно да обновите вашата мобилна операционна система с най-новата версия на iOS.

Безплатната инсталация за всички потребители се извършва по съвсем стандартен и доста лесен начин, като преди това препоръчваме да премахнете или актуализирате всички 32-битови приложения, с които разполага вашето устройство. Все пак нито един вариант от тях няма да може да стартира през iOS 11, а от друга страна има вероятност да доведе до проблем по време на инсталацията на системата.

За по-голяма сигурност, може да направите бекъп на вашето съдържание чрез стандартен iCloud Backup или след като свържете мобилното устройство с компютър. Тази стъпка ще защити всички снимки, контакти и друг вид данни, с които разполагате, а вие проверете, дали батерията е заредена напълно. По възможност поставете устройството в режим на зареждане.

Вече сте почти готови за инсталирането на iOS 11. Поставете устройството в свързан режим с надежден Wi-Fi интернет източник. При положение, че предната стъпка е изпълнена, вероятно почти веднага на екрана ще се появи съобщение Software Update, на което просто трябва да отговорите като натиснете Install Now.

Съществува вероятност да не срещнете подобно съобщение, което не е толкова страшно. Отворете системните настройки, преминете през General, след това през Software Update и докоснете върху Download and Install. За да инсталирате iOS 11 се налага да разполагате с около 1.9 гигабайта свободна памет и то при положение, че вашето устройство може да се похвали с iOS 10.3.3. Ако това не е така, размерът на системата може да нарасне значително.

При положение, че не разполагате с достатъчно свободно място, след като стартирате процеса ще се появи диалог, който ще ви попита дали сте съгласни част от вашите приложения да бъдат изтрити. Премахнатите варианти ще се инсталират автоматично, след като преминете към новата версия на системата, но ако не сте съгласни с това условие, ще се наложи да прекратите процеса и да изтриете ръчно част от приложенията.

Може да инсталирате iOS 11 и след като свържете своя iPhone, iPad или iPod с компютър, където просто трябва да стартирате iTunes, да изберете Summary и да кликнете върху Update. Преди да стартира процеса, се налага да потвърдите желанието си, след като въведете вашата стандартна Apple ID парола. При успешна инсталация, свързаното устройство ще се рестартира по автоматичен начин, а вие трябва да изчакате да зареди новата версия на операционната система.

Това е всичко. След като устройството зареди, ще може да се насладите на страхотните новости, които iOS 11 е в състояние да ви предложи, но има и още една малка особеност. Процесът по инсталация може да отнеме и един по-дълъг период от време, през който вашето устройство да се рестартира няколко пъти и дори да остане в системен режим за по-дълго, но това не трябва да ви притеснява. Просто изчакайте търпеливо.

Всички промени, с които се отличава новата версия на iOS може да видите, след като посетите тази връзка, а за да се запознаете със страхотните възможности на иновативното десето поколение iPhone, натиснете тук.

Абонирайте се чрез имейла си и бъдете сред първите, които ще бъдат информирани за предварителните резервации, цени и дата на продажбите на новия iPhone 8, iPhone X и всички други нови продукти на Apple от последното събитие.

* задължително поле


От кои продукти се интересувате най-много?

Моля, отбележете


iCare article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.