imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

iOS 12: Как да добавим второ лице към FaceID


Също както и при TouchID, където можете да добавите допълнителни отпечатъци, така и при FaceID, с iOS 12 ще имате възможност да зададете повече лица, които да отключват вашия iPhone.

За момента няма официално потвърждение, че FaceID ще поддържа повече потребители. Това обаче би било доста съществено, в случай че новите iPad Pro разполагат с TrueDepth камера.

iOS12 дава възможност да добавите допълнително лице към FaceID, като идеята е функцията да се използва, ако ви се налага да носите маска по време на работа, например.

Ето как се добавя ново лице към FaceID:

  1. Отидете в Settings
  2. Изберете FaceID & Passcode
  3. Въведете вашата парола
  4. Натиснете върху Set Up an Alternative Appearance и добавете ново лице

Можете ли да добавите лицето на друг потребител?

Макар и от Apple официално да не са изтъкнали това, множество потребители съобщават, че са добавили без проблем лице на втори човек към FaceID. Изглежда, че случаят е същият като при TouchID, където можете да добавите до 5 пръстови отпечатъка, като те могат да принадлежат на различни хора. С излизането на официалната версия на iOS12 през втората половина на септември, предстои да разберем дали опцията за добавяне на допълнителни потребители към FaceID ще остане само в бетите на системата или ще стане част от новата операционна система.

MBAir 1850 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.