imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

iOS 12 свидетелства за нов iPad Pro с разпънат екран и Face ID


Заедно с всички промени, първата тестова версия на iOS 11.3, която вече има и официална версия, загатна за появата на едно изцяло ново поколение iPad Pro. Реално погледнато, системата не разкрива никаква част от техническите характеристики на очакваното устройство, но това не се отнася за последния доклад на Ming-Chi Kuo от KGI. Според доказалия се със своите достоверни прогнози източник, разработката ще може да се похвали с разпънат екран и TrueDepth предна камера, зад което твърдение застава и първата бета на iOS 12.

Съвсем очаквано, прогнозите не са подкрепени официално от Apple, но от друга страна не бихме подминали следата за появата на подобно поколение, която разработчиците на компанията оставят в първата тестова версия на iOS 11.3. Filipe Espósito от iHelpBR открива присъствието на „modern iPad“ в кода на системата, което ни напомня за iPhone X. Месеци преди да се запознаем с иновативното десето поколение, разработката беше маскирана като „modern iPhone“ в тестовите версии на iOS 11, но нека видим и с какви технически промени ще се отличава очакваното изцяло ново поколение iPad Pro.

Според Mark Gurman, очакваното поколение iPad Pro няма да разполага с OLED екран, което е разбираемо. Все пак доставчиците на Apple към днешна дата не разполагат с необходимия производствен капацитет за този компонент, докато с премахването на стандартния Home бутон компанията ще намали значително размерите на декоративната рамка около всяка страна на екрана. Таблетът ще може да се похвали с изцяло нова визия, наподобяваща изключително много на iPhone X, а ние ви припомняме, че с появата на iOS 11, възможностите на iPad Pro започнаха да приличат все повече на тези, с които се отличават Mac компютрите.

Нямаме представа дали интересните прогнози са достоверни, но едно е сигурно. Ако това е така, вероятно устройството ще дебютира в рамките на тази година, за което свидетелства и първата бета на iOS 12, която се появи в началото на тази седмица. С очакваната нова версия на мобилната операционна система, дигиталният часовник, който стандартно се намира в горната централна част на екрана отива от лявата, с което се освобождава място за малкия остров с вградената слушалка, предна камера и всички сензори.

Заедно с тази промяна, iOS 12 добавя и един нов, идентичен с този при iPhone X жест за отваряне на Control Center, но през iPad. Вместо да го изтеглите от долната страна на екрана, просто трябва да прeкарате пръст от горния десен ъгъл към централната част и сте готови, а за да си припомните характеристиките на последното шесто поколение iPad, посетете тази връзка.

Източник: MacRumors

MBAir 1850 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.