imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

iOS 12 вече е тук! Ето как да инсталирате системата.


Преди около седмица по време на Apple Special Event се запознахме с iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr и Apple Watch 4, като плътно до тези предложения се подреждат и новите версии на macOS и iOS. Настолната Mojave система явно ще се забави още около седмица, но това не се отнася за мобилната версия.

Вече можете да инсталирате iOS 12 и на своя iPhone, iPad или iPod touch, но преди това трябва да се уверите, че вашето устройство е съвместимо с новата операционна система, а ние имаме една добра новина. iOS 12 ще може да работи с всички устройства, които покрива и актуалната към днешна дата система. С тях може да се запознаете, като прегледате тази таблица:

Безплатната инсталация се извършва по стандартен начин, като преди това препоръчваме да направите бекъп през iCloud или след като свържете устройството с компютър. Тази стъпка ще защити всички снимки, контакти и други данни, с които разполагате, но има и още нещо. Проверете дали батерията е заредена напълно. По възможност поставете устройството в режим на зареждане. Остава само да изградите връзка с надежден Wi-Fi интернет източник и на екрана ще се появи съобщение Software Update, на което трябва да отговорите с Install Now.

Съществува вероятност да не срещнете подобно съобщение, което не е толкова страшно. Отворете системните настройки, преминете през General, след това през Software Update и докоснете върху Download and Install. За да инсталирате iOS 12, се налага да разполагате с около 1.51 гигабайта свободна памет и то при положение, че вашето устройство може да се похвали с последната актуализация на iOS 11. Ако това не е така, размерът на системата може да нарасне значително.

При положение, че не разполагате с достатъчно свободно място, след като стартирате процеса ще се появи диалог, който ще ви попита дали сте съгласни част от вашите приложения да бъдат изтрити. Премахнатите варианти ще се инсталират автоматично, след като преминете към новата версия на системата, но ако не сте съгласни с това условие, ще се наложи да прекратите процеса и да изтриете ръчно част от приложенията.

Може да инсталирате iOS 12 и след като свържете своя iPhone, iPad или iPod с компютър, където просто трябва да стартирате iTunes, да изберете Summary и да кликнете върху Update. Преди да стартира процеса, се налага да потвърдите желанието си, след като въведете вашата стандартна Apple ID парола. При успешна инсталация, свързаното устройство ще се рестартира по автоматичен начин, а вие трябва да изчакате да зареди новата версия на операционната система.

Това е всичко. След като устройството зареди, ще може да се насладите на страхотните новости, които iOS 12 е в състояние да ви предложи, но има и още една малка особеност. Процесът по инсталация може да отнеме и един по-дълъг период от време, през който вашето устройство да се рестартира няколко пъти и дори да остане в системен режим за по-дълго, но това не трябва да ви притеснява. Просто изчакайте търпеливо.

С iOS 12 разработчиците от Apple искат да ни запознаят с версия, която работи доста по-бързо и стабилно дори и с по-стари поколения iPhone и iPad, а за да се запознаете с всички промени и нови възможности, с които може да се похвали разработката, посетете тази връзка.

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.