imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

iOS и висококачествено аудио през Cellular мрежа


Вероятно и вашият iPhone доста често преминава в онлайн режим на слушане на музика. Когато се намирате в движение, стартираното музикално съдържание достига до вас чрез вградения Cellular модул. Качеството на звука определено се различава от това, на което може да се насладите, когато устройството е свързано с Wi-Fi интернет източник, но това е абсолютно поправимо.

Преди да предприемете необходимите стъпки, благодарение на които ще разполагате с възможност да стартирате висококачествено аудио съдържание през Cellular интернет връзка, трябва да знаете защо тази настройка е изключена по подразбиране. Вероятно вече се досещате: така изразходвате значително по-малък трафик мобилен интернет, като заедно с това, вероятността от прекъсване при по-слаба връзка е сведена до минимум.

Music-Settings

Разработчиците от Купертино не изключват и вариант, при който вие разполагате с бърза и неограничена Cellular връзка. При това положение, вие може да се възползвате от онлайн възпроизвеждане на аудио съдържание с качество, неразличимо от това, когато устройството е свързано с безжична Wi-Fi мрежа. Преди да предприемете необходимите стъпки, препоръчваме да активирате вашите LTE настройки по стандартен начин.

High-Quality-Apple-Music

Вероятно горното условие е изпълнено, а вие трябва да достъпите до вашите системни настройки. Изберете приложението Music, докоснете върху Cellular Data и включете High Quality Streaming или High Quality on Cellular при iOS, различен от версия 10. Това е всичко – изключително лесна настройка, която ви позволява да се насладите на висококачествено онлайн музикално съдържание, дори когато вашето устройство не е свързано с Wi-Fi мрежа.

Note-High-Quality-Stream

Хубаво е да знаете, че горната настройка оказва влияние единствено върху фабрично заложеното в iOS, приложение Music. Разбира се, не изключваме и вероятността, вие да използвате алтернативно приложение, което също да се нуждае от подобна настройка. При това положение, отворете отново вашите системни настройки, докоснете върху съответното приложение и потърсете High Quality Streaming.

Функцията може да бъде преименувана, но вие ще я познаете лесно. Съществува вероятност да разполагате с възможност да достъпите до нея и след като стартирате приложението и отворитео неговите стандартни настройки.

Повече за страхотната Apple Music услуга, може да разберете, като посетите следната връзка.

Services articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.