music-settings-ios-cover

iOS и висококачествено аудио през Cellular мрежа

#Съвети
2016. 11. 28.

Вероятно и вашият iPhone доста често преминава в онлайн режим на слушане на музика. Когато се намирате в движение, стартираното музикално съдържание достига до вас чрез вградения Cellular модул. Качеството на звука определено се различава от това, на което може да се насладите, когато устройството е свързано с Wi-Fi интернет източник, но това е абсолютно поправимо.

Преди да предприемете необходимите стъпки, благодарение на които ще разполагате с възможност да стартирате висококачествено аудио съдържание през Cellular интернет връзка, трябва да знаете защо тази настройка е изключена по подразбиране. Вероятно вече се досещате: така изразходвате значително по-малък трафик мобилен интернет, като заедно с това, вероятността от прекъсване при по-слаба връзка е сведена до минимум.

Music-Settings

Разработчиците от Купертино не изключват и вариант, при който вие разполагате с бърза и неограничена Cellular връзка. При това положение, вие може да се възползвате от онлайн възпроизвеждане на аудио съдържание с качество, неразличимо от това, когато устройството е свързано с безжична Wi-Fi мрежа. Преди да предприемете необходимите стъпки, препоръчваме да активирате вашите LTE настройки по стандартен начин.

High-Quality-Apple-Music

Вероятно горното условие е изпълнено, а вие трябва да достъпите до вашите системни настройки. Изберете приложението Music, докоснете върху Cellular Data и включете High Quality Streaming или High Quality on Cellular при iOS, различен от версия 10. Това е всичко – изключително лесна настройка, която ви позволява да се насладите на висококачествено онлайн музикално съдържание, дори когато вашето устройство не е свързано с Wi-Fi мрежа.

Note-High-Quality-Stream

Хубаво е да знаете, че горната настройка оказва влияние единствено върху фабрично заложеното в iOS, приложение Music. Разбира се, не изключваме и вероятността, вие да използвате алтернативно приложение, което също да се нуждае от подобна настройка. При това положение, отворете отново вашите системни настройки, докоснете върху съответното приложение и потърсете High Quality Streaming.

Функцията може да бъде преименувана, но вие ще я познаете лесно. Съществува вероятност да разполагате с възможност да достъпите до нея и след като стартирате приложението и отворитео неговите стандартни настройки.

Повече за страхотната Apple Music услуга, може да разберете, като посетите следната връзка.

Добави коментар