imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Как да организирате вашите iOS контакти и Do Not Disturb


Въпреки, че сравнително скоро дебютира страхотната 10-та версия на iOS, която разполага с доста впечатляващи възможности, в настоящата статия ще се върнем към няколко по-стари функции, на които голяма част от вас вероятно все още не са обърнали внимание.

Най-вероятно вашият iPhone или iPad Cellular разполага с един добре подреден и богат списък с контакти. Мнозина от вас сигурно ползват и удобната Favorites група.

do-not-disturb-post-a

Припомняме ви, че за да добавите избран контакт към вашата група с любими номера, трябва да достъпите до него по стандартен начин и просто да докоснете върху Add to Favorites.

Ето какво обаче трябва да направите, ако не искате никой да ви безпокои. Вероятно вече знаете, че за да активирате тази функция, просто трябва да преминете през Control Center и да докоснете върху стандартната за Do Not Disturb икона, с което ще забраните всички входящи повиквания и известия. Разбира се, удобната функция подлежи и на персонализиране, като за целта, преди всичко трябва да отворите вашите системни настройки и докоснете върху Do Not Disturb.

do-not-disturb-post-b

След това докоснете върху Allow Calls From, като в отвореното меню ще се запознаете с полезните настройки на функцията. Точно тук, разполагате с възможност да забраните всички входящи обаждания, като изберете No One, да преминете в противоположната крайност, като маркирате Everyone, както и да се ориентирате към още две, удобни настройки.

За да забраните всички входящи обаждания от непознати и скрити номера, просто изберете All Contacts, а за да останете на разположение, само при входящо повикване, отправено от ваш любим номер, вероятно се досещате, че трябва да маркирате Favorites.

Това е всичко, а вие вече разполагате с всички необходими стъпки, за да персонализирате вашите Do Not Disturb настройки – възможност, която определено може да допринесе за вашето удобство.

Разберете повече за всички любопитни новости, които може да ви предложи iOS 10, като посетите следната връзка.

iPaD June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.