imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Превърнете клавиатурата на вашето iOS устройство в Trackpad с помощта на 3D Touch


Всеки потребител на iOS устройство, като iPhone и iPad, е запознат с интуитивните възможности както за въвеждане на текст, така и за навигиране, които предлага мобилната операционна система. Сега към тях искаме да добавим още една страхотна функция, за която много вероятно дори не сте подозирали, че съществува.

При необходимост от редактиране на въведен текст, традиционният метод, при който докосвате полето и се появява маркер, а след това и възможност да бъде преместен на желаната за редакция дума, може да бъде заменен с един още по-лесен и бърз вариант, който е в състояние да замени вашата iOS клавиатура с Trackpad.

keyboard-trackpad-mockup

Любопитната функция е достъпна единствено при устройства, разполагащи с 3D Touch, а за да бъде активирана, преди всичко трябва да отворите някое приложение, ново съобщение или e-mail, да въведете текст, както обикновено, а след това просто да докоснете по-силно с пръст върху стандартната клавиатура.

Щом вашата клавиатура се преобрази в Trackpad, всички букви и символи ще се скрият, точно както е показано на горната снимка, а за да преместите маркера върху която и да е част от текста, без да отлепяте пръст, просто плъзнете в желаната посока. Веднага, щом вдигнете пръст, 3D Touch ще се деактивира, а вашата стандартна клавиатура ще се появи отново.

14547-10182-151011-Touch-l

Разбира се, съществува възможност и да маркирате желан текст, като тогава преобразявате вашата клавиатура в Trackpad, отново благодарение на 3D Touch, но този път с по-леко натискане, премествате маркера до началото на желания за маркиране текст, а след това натискате по-силно и отново премествате маркера, но този път до крайната точка, която желаете да маркирате. Това е всичко, просто вдигате пръст от клавиатурата и желаният текст вече е маркиран по един много бърз и удобен начин.

Припомняме ви, че в очакваната 10-та актуализация на мобилната операционна система, страхотната функция 3D Touch намира място във все повече приложения и команди, промяна, която ще превърне употребата на вашето мобилно устройство, като iPhone и iPad, в още по-приятно занимание.

iOS 10 ще дебютира през септември, заедно с очакваното 7-мо поколение iPhone, а повече за най-голямата актуализация на мобилната операционна система може да разберете, като натиснете тук.

iPaD June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.