imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Още няколко GB свободна памет във вашето iOS устройство


Голяма част от новите iPhone-и и iPad-и (с капацитет от над 32 GB) разполагат с предварително инсталирани приложения, като Pages, Keynote, Numbers, iMovie и Garageband. Ето как да се освободите от тях в случай, че не са ви нужни.

Общото пространство от вградената памет, което могат да заемат изброените отгоре приложения доближава завидните 3 GB.

17213-14478-ios10-deletingapps-l

Сигурни сме, че част от тези приложения биха могли да ви бъдат полезни, но защо да не премахнете останалите, които просто заемат част от свободното пространство. Преди всичко, трябва трябва да проверите точно с какви приложения разполага вашето iOS устройство, както и върху каква част от вградената памет е разположено всяко от тях.

За целта отворете вашите системни настройки, а след като преминете през General и Storage & iCloud Usage, докоснете върху Manage Storage. Точно тук ще се запознаете с всички приложения, с които разполага вашето устройство, като голяма част от тях, може да премахнете по изключително лесен начин.

Докоснете върху избрано за премахване приложение, в отворения прозорец изберете Delete App и разбира се потвърдете изтриването, като отново докоснете върху Delete App.

1472412412_292_How-to-check-the-storage-space-on-your-iPhone-and-iPad-for-iOS-10

iOS 10 дебютира с възможност за премахване на част от фабрично заложените приложения, за което може да разберете повече, като посетите следната връзка, а накрая ще ви припомним още един изключително лесен начин, благодарение на който разполагате с доста бърза възможност за премахване на избрано приложение.

Отключете вашето устройство, а за да преминете в режим на редактиране, докоснете и задръжте пръст върху произволно приложение. Всеки един app, който разполага с възможност за премахване ще ви запознае със стандартен за целта бутон, разположен в горния ляв ъгъл на иконата. Просто докоснете върху малкото бутонче и потвърдете изтриването, като изберете Delete.

Това е всичко, а ние ви препоръчваме да прегледате инсталираните във вашето устройство приложения и да премахнете всяко едно от тях, което не използвате.

С iOS 10, може да се запознаете, като натиснете тук, а за да разберете как да оптимизирате вашето iOS устройство, просто посетете следната връзка.

iPhone 8 RED article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.