imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

iOS и едно изключително полезно приложение за незрящи хора


Изключително интересната категория от приложения с добавена реалност може да ни запознае с някоя интересна игра или забавно приложение, но разработката на Microsoft се различава доста сериозно от всички налични варианти. Към днешна дата Seeing за iOS се отличава като най-полезното приложение от иновативната категория, а ние ще ви покажем по какъв начин може да помогне на всеки незрящ.

По всичко изглежда, че предложението на Microsoft съвсем спокойно може да заеме своето място в раздел Accessibility на iOS, дори нещо повече. Този вариант ще ви запознае с предварително обучен изкуствен интелект, който минава през задната камера, но не добавя никакви елементи. Единствена цел на разработката е да събере информация за всичко, което ви заобикаля, включително жестове и мимики на всеки, който стои срещу вас и да ви опише картинката с говор.

Превръщаме всичко което може да видите в аудио изживяване. Полезното приложение изисква от вас просто да насочите смартфона в дадена посока и ще разберете много за това, което ви заобикаля.

Страхотната разработка може да запомни всеки човек, с когото е проведена среща, както и отношението на незрящия потребител към него. Веднага дава известие, когато пред собственика на смартфона застане негов приятел и не само. Изражението на лицето, мимиките и жестовете на ответната страна няма да останат скрити по никакъв начин, а към тях бихме могли да добавим още няколко полезни възможности на Seeing. Приложението може да опише картина, да прочете текст или бар код и дори предоставя вариант за онлайн банкиране.

Към днешна дата Seeing е абсолютно безплатен за сваляне от App Store, но за съжаление е достъпен единствено в рамките на САЩ, Канада, Индия, Хонконг, Нова Зеландия и Сингапур. Полезната разработка на Microsoft изисква около 230 мегабайта свободна памет и iOS поне версия десет, а ние се надяваме, че предложението скоро ще бъде налично и в Европа.

Източник: 9to5mac

MBPro promo article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.