imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Версия 2.9 на приложението Snapseed за iOS


Само преди няколко дни ви запознахме с първата сериозна актуализация на новото приложение за обработване на снимки Prisma, а тя е последвана и от актуализация 2.9 на разработеното от Google приложение Snapseed.

Вероятно вече сте запознати с професионалните инструменти, които предлага популярното приложение за обработка на фото съдържание, което днес може да се похвали и със своята последна актуализация, която ще го превърне в още по-сериозен app.

Първата промяна, която носи версия 2.9, се изразява в наличието на нов инструмент, които е наречен от “photogenic”. Благодарение на него, всеки един потребител ще разполага с удобната възможност да фокусира по един много по-лесен и ясен начин лицата, присъстващи в кадър, при което функцията автоматично ще изглади кожата, а заедно с това и ще придаде яснота на очите.

Snapseed

Следващата промяна определено бихме определили като професионална. Тя ви дава възможност да запазвате вашите снимки в RAW формат, който е типичен за професионалните дигитални фотоапарати.

Към днешна дата последната 9-та версия на iOS не поддържа подобен формат, но това не означава, че с iOS 10, която ще дебютира съвсем скоро, това няма да се промени. За предстоящата 10-та актуализация на мобилната операционна система iOS може да разберете повече като посетите следната връзка. Точно това е и причината разработчиците от Google да интегрират висококачествения RAW формат в своето приложение.

Screen Shot 2016-09-02 at 2.29.07 PMЗаедно с изброените промени последната актуализация ще ви позволи да изберете компресията, в която да запазите желано фото съдържание в JPG формат, както и наличието на един нов за Snapseed, PNG формат.

Ако вече разполагате с приложението Snapseed, можете да го актуализирате от Updates секцията в App Store на вашето iOS устройство. Ако пък все още не сте пробвали този app, можете да го свалите безплатно от тук.

Източник: 9to5mac

iPhone 8 RED article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.