imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Какво означава часовник върху иконата на iPad приложение в iOS 12


Размерите на екрана при новото iPad Pro поколение са два – 11 и 12.9 инча, като всеки от вариантите е с разпънат Liquid Retina дисплей, точно с какъвто разполага и iPhone XR. Външните размери на 11 инчовия таблет са идентични с тези на 10.5 инчовото iPad Pro поколение, докато 12.9 инчовият iPad се отличава с по-малки габарити от своя предшественик, при идентичен диагонал на екрана, но нека разгледаме и една свързана с таблетите на Apple и доста добре скрита промяна в последната версия на мобилната операционна система – iOS 12.

И двата размера се характеризират като най-тънките таблети на Apple. Дебелината на корпуса е едва 5.9 мм, а 12.9 инчовото поколение може да се похвали с редуциран обем на корпуса с 25 %, но има и още нещо. Силата на новото поколение определено се крие във вътрешната част на устройствата. Техническите характеристики са повече от впечатляващи, но това не е единственото условие, новите таблети да могат да изместят вашия компютър. Функционалността е в пряка връзка и с операционната система, която задвижва iPad Pro, което не трябва да ви притеснява. iOS 12 се справя с тази задача по безупречен начин.

Новото iPad Pro поколение може да се похвали с най-мощния 8-ядрен процесорен чип, който някога е поставян в iPad – A12X Bionic. Четири performance ядра в комбинация с отново четирите efficiency, позволяват до 35% по-висока скорост на процесора в single-core режим, но и видео ускорителят не остава на заден план. Тук имаме завидните седем ядра, които позволяват на новия iPad Pro да се похвали с двойно по-висока графична производителност, но нека видим защо някои от вашите iPad приложения се появяват автоматично в Dock и какво означава малкият часовник в горната дясна част на тяхната икона.

Ако предполагате, че промяната има нещо общо със заложеното приложение Clock, това не е така. Принципът на работа на полезната функция е съвсем прост. Ако стартирате Safari в около 20:00 ч. всеки ден, системата ще се опита да ви улесни, като точно в толкова часа ще постави иконата на приложението в полезния Dock панел, но има и още нещо. Малкият часовник в горната дясна част на иконата сигнализира именно за този автоматичен процес, а ако нямате нужда от него и искате да го изключите, трябва да преминете през няколко лесни за изпълнение стъпки:

  • Отворете системните настройки.
  • Преминете към Siri & Search.
  • Изключете Suggestions in Search и Suggestions in Look Up в раздел Siri Suggestions.
  • Отворете Multitasking & Dock, като преминете през раздел General на Settings.
  • Изключете Show Suggested and Recent Apps.
  • Върнете се към началния iPad екран.
  • Премахнете иконите с часовник в тяхната горна дясна част от полезния Dock панел и сте готови.

Повече за промените, с които се отличава iOS 12 може да разберете, след като посетите тази връзка, а ние ви припомняме, че мощните таблети на Apple от най-висок клас са налични в два цвята: сребърен и астро-сив. Съвсем стандартно, може да избирате между Wi-Fi и Wi-Fi + Cellular вариант, както и от предложения с вградена памет от 64GB, 256GB, 512GB и 1TB, а цените започват от 1782 лв с ДДС. За да поръчате своя нов iPad Pro, посетете тази връзка.

MBAir 1850 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.