imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

iPad mini 4 може да бъде по-малка версия на iPad Air 2


В интернет пространството се появи видео, претендиращо, че показва дизайна на четвъртото поколение iPad mini. Вижте го тук.

През последните няколко тримесечия се наблюдава застой в продажбите на iPad. Причините за тази тенденция са комплексни, а през следващите месеци от Apple ще направят опит да вдъхнат нов живот на своите таблети. Според слуховете, от Купертино няма да чакат до октомври, както правят обикновено, за да представят новите модели iPad. Вероятно през първата половина на септември, заедно с обявяването на iPhone 6s, ще се състои и обновяването на новата гама от таблети на компанията.

И докато по-голямата част от потребителите са вперили поглед в очаквания 12.9-инчов iPad Pro, не бива да подценяваме и евентуалния нов iPad mini. След противоречивия iPad mini 3, който не предложи кой знае колко подобрения спрямо предишния модел, изглежда от Apple доста са поработили, за да направят следващия си малък таблет наистина специален.

В контраст с iPhone 6s и iPhone 6s Plus, които се очаква да бъдат малко по-дебели от предшествениците си, новият iPad mini ще е с по-тънък дизайн от настоящия модел (iPad mini 3 е дебел 7.5 мм, докато iPad-ът от видеото е с дебелина само 6.1 мм).

По-тънкият дизайн обаче е само бонус към значително подобрените характеристики на устройството. Изглежда, че iPad mini 4 ще бъде като по-малък брат на iPad Air 2 с 8-мегапикселова камера, A8X процесор и 2 GB RAM. Новият iPad mini ще се възползва в пълна степен от функционалностите на iOS 9. Разработчикът Хамза Сууд, за когото вече сме писали, разкри, че с iPad mini 4 ще можете да работите с две приложения едновременно в Split View изглед. Тази функция на iOS 9 се предполагаше, че ще бъде налична само за мощния iPad Air 2, който има 2 GB RAM и А8Х procesor (и за евентуалния iPad Pro). Hаличието на Split View за iPad mini говори, че новата версия на малкия таблет ще има впечатляващи характеристики, които поне съвпадат с тези на iPad Air 2.multitasking_air

Дали предполагаемият нов модел iPad mini ще може да възроди продажбите на този размер таблет на Apple, които до известна степен пострадаха и от появата на iPhone 6 Plus, предстои да разберем. При всяко положение следващите месеци ще предложат на Apple феновете много интересни събития, които, разбира се, ще можете да проследите на imagazin.bg.

Източник: AppleInsider

iPhone SE prom article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.