imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

iPad помага на възрастен човек да се справи след операция


Въпреки, че заглавието звучи като трогателна реклама, историята е съвсем реална. Преди няколко дни изпълнителния директор на компанията от Купертино, Тим Кук отговори на благодарствен имейл, изпратен от почитател на Apple.

Съобщението е изпратено с тема “Благодаря на вас и на Apple за помощта, която оказахте на моя дядо”, а в съдържанието подателят описва по какъв начин устройства като iPhone и iPad помагат на неговия дядо при възстановяване след операция от рак.

Преди няколко дни Reddit публикува съобщението на Тим Кук в отговор на писмо, изпратено от потребител “bhanel”, а трогателната история ни разкрива положителното влияние на iOS функциите върху техните потребители.

16841-13905-160510-Cook-l
Съобщението, изпратено от Тим Кук в отговор на писмото от bhanel

 

Подателят на писмото споделя пред Reddit: “Отговорът на Кук беше много кратък, но за сметка на това аз съм впечатлен, че е отделил време да прочете моето писмо, още повече да ми отговори. Намирам това за страхотно”.

Писмото, изпратено от bhanel, разказва как в края на миналата година дядо му претърпява операция на пикочния мехур, след което възрастният мъж изпитва затруднения при употребата на стандартните технологии. Неговия внук преценява, че най-подходящият коледен подарък в това затруднено положение ще бъде iPad Air. “Той не знаеше как да използва компютър, но след като научи основите функции, започна бързо да свиква с начина на употреба, като дори вече сваля сам приложения и разговаря с неговия личен лекар чрез FaceTime”, споделя “bhanel”.

elderly-people-ipad

Любопитен е фактът, че бабата на “bhanel” също разучава подарения iPad Air и две седмици по-късно изоставя своя стар флип телефон, като преминава към iPhone 6.

За пореден път се убеждаваме, че устройствата с операционна система iOS разполагат със страхотни функции, а тяхната употреба е изключително лесна и интуитивна, очевидно достъпна за всички.

Може да се запознаете с очакваните промени в iOS 10, като натиснете тук, както и по какъв начин продуктите на Apple помагат на хората със специални нужди, тук.

Източник: appleinsider

iPhone 8 buy back article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.