imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

iPad Pro и Apple Pencil сред най-добрите изобретения на 2015 г.


Списание TIME публикува своята ежегодна класация на най-добите изобретения за изминалата година, в която попаднаха iPad Pro и Apple Pencil.

През 2014 година място в подреждането успя да намери Apple Watch, а сега цели две творения на компанията от Купертино заслужиха своето присъствие в престижното подреждане. Ето коментарът на TIME за iPad Pro и Apple Pencil, които изданието определя като “виртуална четка и платно”:

“За около 450-те години от своето създаване моливът е станал толкова широко разпространен, че е лесно да се забрави колко забележителна технология представлява той. Може да пише под всеки ъгъл. Сенките стават по-тъмни в зависимост от силата, с която натискате. Можете да триете. Дигиталното възпроизвеждане на тази технология измъчваше компютърните инженери в продължение на години и именно това прави последния опит на Apple толкова впечатляващ. Apple Pencil позволява на потребителите да чертаят, рисуват и пишат на екрана, точно както биха го направили и върху лист хартия. Той работи в тандем с iPad Pro – таблет, по-бърз от около 80% от лаптопите, продадени през изминалата година. Няма никакво осезаемо забавяне при работата на Apple Pencil с iPad Pro. Тази двойка вече доведе до разговори за новите начини за създаване на изкуство, анимации, чертежи и др. “

Apple-Pencil-2От TIME също отбелязват и положителните отзиви за iPad Pro и Apple Pencil, идващи от Pixar – една водещи световни компании в областта на анимацията.

Ако разгледаме останалите изобретения, попаднали в топ 25 на 2015 година, ще видим някои доста интересни продукти. Сред най-значимите от тях са електрическият автомобил Tesla Model X, както и Microsoft HoloLens очилата, които имат потенциал да намерят приложение както за геймърите, така и в областта на астрономията, медицината и други науки.

Microsoft HoloLens; снимка: TIME
Microsoft HoloLens; снимка: TIME

Място в топ 25 намират и някои по-екзотични изобретения като обувки на Nike, които можете да завържете с една ръка, тиган, който ви учи да готвите и нещо средно между скейтборд и скутер. Тук присъстват още прозрачен камион, нов вид паста, летище за дронове и настолна ДНК лаборатория. Всички изобретения от класацията на TIME можете да видите тук.

Източник: TIME

MBP vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.