imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

iPhone грабва 40% от пазара на смартфони в САЩ


Наскоро бяха публикувани статистики, които затвърдиха колко точно силни са позициите на iPhone в Китай. Нека не забравяме и за абсолютния рекорд на смартфона в Индия – друг важен развиващ се пазар за Apple. Но какво точно се случва в САЩ – „родината“ на Apple и iPhone и все още изключително ключов пазар за устройството?

Анализаторите от Parks Associates потвърждават, че iPhone поддържа силния си курс и в САЩ. Apple си запазват солидните 40% от общите продажби на смартфони в държавата. На второ място остава вечният конкурент – Samsung, с 31%.

Гигантът от Южна Корея имаше сериозни проблеми с Galaxy S6, който не отговори на очакванията за продажби. Galaxy Note 5 и S6 Edge+ нормализираха положението, но все пак първоначалното буксуване се е отразило на крайните резултати. Останалите смартфон производители разполагат с много по-скромни дялове. Дори LG, които са трети, изостават далеч назад с едва 10% от пазарната ниша.

iPhone дял от смартфон пазара.

Нещо, което може да ви изненада е фактът, че близо една трета от собствениците на iPhone са с модел, който е поне на две години. Предвид, че по-голямата част от iOS устройствата вече са мигрирали към iOS 9, това е интересен феномен. Сходна е гледката и при конкурента Samsung – 30% от ползващите южнокорейската компания за своите технологични нужди са със стари смартфон модели.

Що се касае до разпространението на устройствата, вече 86% от домакинствата в САЩ разполагат с поне едно устройство. Близо половината от тях (45%) обаче изчакват поне две години, преди да „обновят“ смартфона си с нов. Може би това обяснява известна част от по-старите модели iPhone. Глобален рекордьор по наличност на смартфони сред домакинствата е Испания със завидните 90%.

iPhone

Ако някога сте се чудили колко собственици на iPhone са използвали услугите на духовития виртуален асистент Siri, Parks Associates има отговор и на това: повече от половината.

Източник: Parks Associates, Apple Insider.

Services articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.