imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Ще можем да използваме iPhone като дистанционно управление за колата?


Range Rover разработиха система, позволяваща да управляваме своя автомобил дори когато не сме в купето – благодарение на специално смартфон приложение. Кога и как може да бъде полезно това, вижте тук.

Контролирането на температурата, дистанционното отключване и заключване или регулирането на подвижния покрив са неща, които вече сме виждали, че могат да се извършват чрез мобилно приложение. Доста от автомобилостроителите постепенно започват да възприемат идеята за такива app-ове, които да са в помощ на собствениците на возилата. Една от най-иновативните компании в това отношение е Tesla Motors, предвождана от своя харизматичен лидер Илон Мъск.

Приложението, разработено за Range Rover Sport, позволява джипът да се направлява от вашия iPhone. По този начин можете да го прекарате през тежък терен, без да подлагате на риск здравето си или пък да паркирате на някое тясно място. Ето едно видео, демонстриращо как работи приложението.

Скоростта при управление през телефона е органичена до 4 мили (6.5 км), а мобилното устройство трябва да бъде в рамките на 3 метра от автомобила. Плановете на Range Rover са да вкарат възможности за гласово управление в бъдещите версии на приложението.

Засега обаче app-ът от видеото си остава само концептуална разработка и трябва да мине известно време преди да можем да го видим в наличност за автомобилите в масово производство. Все пак от Range Rover трябва да имат предвид изобретателността на автокрадците, особено по някои географски ширини. Последното нещо, което биха желали от британския производител, е някой крадец да се приближи до луксозния ви SUV, да извади iPhone-a си и да закара вашата кола до своя гараж.

Източник: TechCrunch

MBP vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.