imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Ето как да сканирате, подписвате и изпращате PDF документи с вашия iPhone или iPad


От мейлите, които ни написахте послучай годишнината на iMagazin.bg разбрахме, че голяма част от вас очакват да прочетат в блога на iStyle повече практични съвети как най-пълноценно да използват своите Apple устройства. Благодарим на всички, които ни изпратиха своите предпочитания, и се надяваме днешната статия да бъде полезна за голяма част от нашите читатели.

Много често, в ежедневието ни се налага да преглеждаме или обменяме всякакъв тип документи. Огромна част от тях са PDF – разширението на Adobe, което е особено удобно поради независимостта си от операционни системи и софтуерни особености. Действително, доста хора използват своите iPhone или iPad устройства за забавление. Ако сте в настроение за нещо по-функционално, ето как може да сканирате, подписвате и изпращате PDF-и с вашите мобилни Apple устройства.

Как да сканирате PDF документи на вашия iPhone или iPad

Хубавата новина е, че работата с PDF документи и на iPhone, и на iPad, се подобри значително в последната година-две. Процесът е доста по-лесен и разполагате с огромен набор от апове, които да ви помагат.

Сканиране на документи на вашия iPhone или iPad

За успешно сканиране на PDF са нужни две неща: камерата на вашето устройство и приложение, което да извърши самото сканиране.

Сред аповете за сканиране има както безплатни приложения, така и платени. Безплатни са InstaPDF и ScanBot например. PDFpen и Scanner Pro пък изискват да дадете някой и друг долар. Процесът на сканиране е сходен при всички апове, така че не пречи да тествате безплатните, преди да прибегнете до платен вариант.

Как да подпишете PDF документ чрез вашия iPhone или iPad

Идеята при подписването на PDF документи на вашия iPhone или iPad също не е кой знае колко сложна. Това, което ви трябва, е приложение, даващо ви възможността да редактирате файла. Съществуват множество такива, като безплатен вариант е официалният ап на Adobe Acrobat.

С него може да попълвате текстови полета безпроблемно, както и да използвате пръста си за полагане на електронен подпис във всеки PDF документ.

Adobe Acrobat за iPhone или iPad

По-скъп вариант е PDF Expert 5, което е може би малко по-функционално от Adobe Acrobat. За жалост, апът е далеч от евтина опция.

Как да изпратите PDF документ чрез вашия iPhone или iPad

Изпращането на PDF документи е много лесно поради простия факт, че повечето приложения за обработка на подобни файлове включват и лесна функция за тяхното изпращане. Това важи както за Adobe Acrobat, така и за Scanner Pro, PDF Expert, InstaPDF…

Като цяло менюто с настройки на приложенията трябва да включва Share бутон. Цъкайки го ще имате възможността да изпратите документа точно с едно натискане и безпроблемно до избрания от вас адресат.

pdf-scan-howto-3-780x452

Надяваме се някои от тези приложения да са ви повече от полезни и да подобрят работата ви с PDF документи. Докато сме все още на тема апове, ето и трите iPhone приложения, които ще ви направят още по-организирани, отколко сте в момента.

Източник: Cult of Mac. Главно изображение: iDownloadBlog.

MBA vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.