imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

iPhone отново е №1 смартфон в Китай


При вчерашния отчет на Q1 стана ясно, че неслучайно Тим Кук обръща сериозно внимание на китайския пазар. Азиатският гигант вече изпревари цяла Европа по приходи за Apple с впечатляващия ръст от 14% на годишна база. Естествено, емблематичният продукт на успеха на Apple е не друг, а iPhone.

Трите най-продавани смартфони в Китай са различни модели iPhone, които поднасят на iOS 27,1% от общия пазарен дял. Това може да изглежда скромно, но нека не забравяме, че топ брандовете на местния пазар са Huawei и Xiaomi. С други думи, Android се радва на висока популярност в региона и заема 71,4% от нишата на мобилните операционни системи. Windows може да се „похвали“ с едва 1,2% участие в пазара.

iPhone е първи в Китай.

„До 2020 година се очаква китайската средна класа да наброява почти половин 16милиард“, изтъкна Кук по време на вчерашния си дискусионен панел. „Това е огромна възможност за Apple като бранд в региона.“

iPhone със сигурност ще достига до още повече китайски потребители, след като в края на месеца ще отвори врати 33-ия Apple Store в страната. Той ще се намира в огромния MixC мол в Циндао, ключов град в източната провинция Шандун. Планът на Кук е броят на китайските Apple Store да достигне 40 търговски обекта до края на тази година.

iPhone

Миналата година Китай за пръв път изпревари САЩ като страната с най-голям брой сваляния на iOS приложения. Макар китайските потребители да купуват стабилен брой iPad-и, iPhone си остава най-предпочитаният Apple продукт за тях. Все пак азиатският гигант остава втори след САЩ и Япония, що се касае до App Store приходи. Причината? Китайските фенове на iPhone и iPad явно предпочитат безплатните предложения от App Store.

Добрите iPhone новини за последното тримесечие идват след друг ключов резултат за Apple – тоталният рекорд на iPhone продажби в Индия. Явно планът на Тим Кук за развиващите се пазари в световен мащаб работи повече от успешно.

Източник: KantarWorldPanel, Cult of Mac.

iPhone 8 vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.