imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

iPhone 6s влияе върху бялата техника в Индия.

Как iPhone предизвиква революция при бялата техника в Индия


Индия е все още крехък пазар за Apple, особено в сравнение със САЩ, Япония и Европа, или стремглаво набиращият сили Китай. През последните две години обаче компанията успешно налага бранда си в страната. Като резултат, индийските потребители стават все по-запознати с Apple каталога, и в частност – с iPhone. Явно това оказва интересен ефект върху…пазара на хладилници и перални!

Някои наблюдатели определят любопитния феномен като „Ефектът iPhone“. Характерният iPhone дизайн с металически отенък и изчистен корпус явно са допаднали на индийските потребители. Дотолкова, че те задължително искат да видят същото и в кухнята си.

iPhone 6s

„Продуктите в металически цветове, със стоманен оттенък и щипка „огледалност“, се продават най-бързо и отбелязват най-значителен ръст в продуктовото ни портфолио“, отбелязва главният маркетинг директор на LG Индия Ниладри Дутта.

И ако за LG “iPhone ефектът“ се измерва с близо 30% от пазарния дял, то при Bosch-Siemens увеличението е от 25% на цели 50%! За сравнение, предпочитанията на индийците към тези цветове и отсенки преди 2 години са били едва 10%.

По думите на водещите производители на бяла техника, iPhone несъмнено е най-голямото вдъхновение за изместването към металическите нюанси и стоманения оттенък. Причината се корени в изчистения дизайн и усещането за луксозност, което се създава. Наред с това, металикът е универсален цвят: той умело се вписва в интериора на всяка кухня с неутралността си.

iPhone 6s

Но може би това е само началото на „Eфекта iPhone“: индийската мега-корпорация Videocon обмисля вкарването на розово-златист цвят в бъдещата си гама продукти. Естествено, вдъхновение за това е розовия цвят на iPhone 6s и iPhone 6s Plus моделите. Как ли ще се отрази това на пазара за бяла техника в Индия?

Източник: The Times of India; изображение: TechnoBuffalo.

iPhone X vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.