imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Методът на ФРБ за отключване на iPhone 5c остава секретен


Федералното бюро за разследване ще запази в тайна метода, който използва за отключването на iPhone 5c, използван от стрелеца Фарук при атентата в Сан Бернардино, съобщава The Wall Street Journal.

Позовавайки се на източници, ФБР ще съобщи на Белия дом, че няма нужда да се извършва преглед на действията им относно отключването, понеже “хакерството” не е тяхна силна страна, като дори се е наложило да наемат външни специалисти за целта.

Разкривайки начина на отключване, ФБР би засегнала сигурността на устройството, а заедно с това и интересите на Apple. За момента дори компанията от Купертино няма представа по какъв начин устройството е било отключено.

“Решението, заедно с бюрократичната и техническата обосновка зад него, вероятно ще скрият от Apple “слабото място” на някои модели iOS устройства“, според запознати с дискусиите.

apple_vs_fbi-1024x576-746x419

Докладът на The Wall Street Journal идва веднага след изявлението на директора на ФБР – Джеймс Коми, на дискусията относно “Киберсигурността”, която се проведе във Вашингтон, окръг Колумбия и беше отразена от Reuters. Според Коми, ФБР все още преценява дали правителството трябва да извърши преглед на действията по отношение на отключването или не.

Източници на Reuters твърдят, че отключването е известно единствено на наетата за целта трета страна и ФБР дори не разполага с успешния метод, приложен върху iPhone 5c.

Припомняме ви, че за отключването на iPhone-a на Фарук, ФБР плати над 1 300 000 долара на външни специалисти, за което може да разберете повече в предната ни статия, свързана с темата, като натиснете тук.

fbi_apple_final

В последното си изявление, споделено от The New York Times, ФБР съобщи, че няма да предостави метода за отключване на компанията от Купертино, с който да подобри сигурността на устройството.

В заключение, Федералното бюро за разследване споделя, че са платили за метода, но не и за техническите подробности, свързани с неговото функциониране.

Искаме да ви припомним, че методът е приложим единствено при устройства от серия 5c и операционна система iOS 9. Отключеният iPhone 5c работи с процесор A5, а всяко устройство с по-нов процесор, включително iPhone 5s и всеки следващ модел, не могат да бъдат отключени с този метод.

Източник: macrumors

The Mall Bday articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.