imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

iPhone 7 може да бъде още по-тънък и от iPod touch


Часове ни делят от представянето на iPhone 6s, а вече се появиха информации и за следващия модел iPhone, който трябва да се появи на пазара през 2016 година. Вижте подробностите тук.

Вече знаете какво можем да очакваме от iPhone 6s, който ще бъде официално представен утре вечер, но изглежда от Apple не си губят времето и вече работят по следващата генерация на своя смартфон. Данните за iPhone 7 бяха предоставени от не кого да е, а от Минг Чи Куо от KGI Securities, който има репутация на най-точния анализатор, когато става въпрос за прогнозиране на бъдещите продукти на Apple. Според източниците на Куо, iPhone 7 ще бъде тънък между 6.0 и 6.5 милиметра. Настоящият модел iPhone 6 е с дебелина от 6.9 мм, а iPhone 6s се очаква да бъде с около 0.2 мм по-дебел заради новата серия алуминий 7000, който ще бъде използван за изработката на корпуса му.

iPad Air 2

Дебелината от 6.0 – 6.5 мм ще нареди iPhone 7 до едни от най-тънките устройства на Apple като iPad Air 2 и последния модел iPod touch, които са дебели 6.1 мм. Това означава, че за следващата генерация iPhone от Apple ще продължат да използват in-cell технологията, която позволява постигането на по-тънък екран. В in-cell технологията сензорният дисплей, който обикновено е отделно, тук е вграден в самия LCD панел, което обаче лимитира възможностите за постигане на максимална резолюция. Тази технология се използва от Apple за производството на iPhone-ите от iPhone 5 насам.

iPhone 5 и iPhone 4s; снимка: iphone5vsiphone4.com
iPhone 5 и iPhone 4s; снимка: iphone5vsiphone4.com

При iPhone-ите до iPhone 4s, се използваше glass-on-glass технологията, благодарение на която може да се постигне по-висока резолюция на екрана, както и практически да се премахне или намали до минимум неговата рамка. Тази технология обаче би направила следващия iPhone по-дебел, нещо което изглежда не се харесва на Apple. Според Минг Чи Куо от Купертино ще се завърнат към glass-on-glass дисплеите, но това няма да се случи в iPhone 7, тъй като постигането на 4K резолюция на смартфона все още не е в плановете на компанията.

Все пак, нека за момента се съсредоточим върху iPhone 6s, който ще бъде представен утре, и да оставим iPhone 7 за догодина. Дотогава могат да се променят доста неща и от Apple да ни изненадат с някое неочаквано устройство.

Източник: AppleInsider, главно изображение: Yasser Farahi

beats promo

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.