imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

iPhone 7-мо поколение с Force Touch Home бутон


Голяма част от статиите, свързани с очакваното 7-мо поколение iPhone, което се очаква да дебютира през месец септември, прогнозират малки разлики в дизайна и абсолютно идентичен размер с този на сегашното поколение.

Базовото изпълнение на очакваното мобилно устройство ще се предлага с вградена памет и капацитет 32 GB, вместо традиционните 16 GB, а вариант Plus ще разполага и с 3 GB оперативна памет, която трябва да може да обслужи обработката на висококачествените снимки, направени с вградената двойна камера.

Припомняме ви, че в една от предишните ни статии, свързани с темата, която може да видите тук, отразихме няколко прогнози, според които 7-мото поколение iPhone няма да разполага с OLED дисплей. Очакваната технология най-вероятно ще срещнем при iPhone поколение 2017 година, а днес разполагаме с нова информация, която отново прогнозира промяна в лицевата част на устройството.

Screen Shot 2016-06-29 at 16.24.15

След като съвсем скоро ви запознахме с прогнозата за по-голям говорител, вграден в предната част на устройството, и преместването на датчика за околна светлина от дясната страна на слушалката, за което може да си припомните тук, днес ще обърнем внимание и на вероятната техническа промяна на Home бутона.

Физическият бутон ще бъде заменен със сензорен, а неговата позиция просто ще бъде отбелязана с вдлъбнато кръгче, което вероятно няма да се различава по никакъв начин от този при сегашното поколение. За целта компанията от Купертино ще използва разработената Force Touch технология, благодарение на която всеки един допир ще симулира усещането за натискане на физически бутон, като ще възпроизвежда концентрирана само в рамките на очертанието на бутона вибрация, а вероятно с нея и тих звуков сигнал.

Screen Shot 2016-06-29 at 16.25.45

Позицията на бутона ще бъде отлята заедно с предната част на екрана, което ще допринесе за допълнителната изолация на устройството, а от техническа гледна точка, неговата здравина е в пъти по-голяма, в сравнение с амортизиращия се физически Home бутон.

Любопитната промяна, заедно с премахването на 3.5 мм аудио изход за слушалки, за което може да си припомните тук, ще допринесе за подобряването на хидроизолацията на очакваното мобилно устройство, на което компанията от Купертино обръща голямо внимание.

iPhone 7 ще дебютира през месец септември, заедно с най-голямата, 10-та актуализация на мобилната операционна система iOS, за което може да разберете повече, като натиснете тук.

Източник: macrumors

MBP vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.