imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Възможностите на Camera в iOS 11 и iPhone 8


Последните няколко месеца разгледахме доста предположения относно очакваното осмо поколение iPhone, но явно най-достоверните прогнози ще си останат тези, които са подкрепени от първия Firmware на HomePod. Интелигентната колона е абсолютно съвместима с iOS 11 и iPhone 8, което предполага, че в кода на тонколоната се крият и голяма част от възможностите, с които ще може да се похвали следващият iPhone.

Преди няколко дни Steve Troughton-Smith откри в първия Firmware на HomePod схематично изображение на екрана на очакваното осмо поколение iPhone. Разположените сензори и говорител в горната част на екрана са обособени в една съвсем малка лента, която наподобява остров, но явно софтуерната разработка крие още доста интересни и то достоверни подробности – или поне според подробния преглед на Guilherme Rambo.

Изцяло новият Firmware на HomePod разполага с любопитната функция Smart Camera, която явно ще намери своето място в iOS 11 и очакваното осмо поколение. Вероятно интересната възможност ще си взаимодейства с предполагаемия лазарен сензор в iPhone 8, който ще може да разпознае вашето лице, но в това няма как да бъдем сигурни. Все пак и настоящето приложение Photos разполага с изкуствен интелект, който може да се ангажира с тази задача, но неговото приложение не излиза извън рамките на Photos.

Smart Camera ще може да разпознае лица, домашни любимци или пък примерно бебета и да зададе съответната настройка на камерата в реално време, така че да направите вашата снимка по възможно най-подходящия начин. Разработчикът подкрепя това свое твърдение със следващата функция – freezeMotion и добавя още една новост – Confidence. Просто един кратък код, който може да види дали сте насочили обектива към QR код или пък документ, съобразно което приложението Camera ще предприеме най-подходящото действие.

Вероятно част от горните функции ще намерят своето място и в някои по-стари поколения iPhone от осмото, а за да разберете повече за iOS 11 – посетете тази връзка.

Източник: MacRumors

beats promo

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.