imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

iPhone и поредната любопитна статистика на Piper Jaffray


Подобно на миналата пролет, и тази iPhone заема съвсем заслужено първото място в класацията за най-популярен смартфон измежду тийнейджърите в САЩ, но това не е всичко. Apple печели надпреварата за осма поредна година, а според любопитното проучване на Piper Jaffray процентът на тийнейджърите, които притежават и на тези, които просто биха искали следващото им устройство да бъде iPhone през последните три години нараства.

Припомняме ви, че разработчиците на iOS приложения достигнаха до един сериозен приход не само през 2016-та, но и в рамките на миналата година, като значителна част от него е благодарение на качените многобройни игри. По всичко изглежда, че потребителите проявяват доста по-голям интерес към мобилните игри, спрямо компютърните или конзолните, като това явно оказва влияние и върху днешната статистика.

Според последната статистика на Piper Jaffray около 82 % от всички тийнейджъри в САЩ вече притежават iPhone без значение от неговото поколение, спрямо 76% година по-рано, но това не е единствената положителна за Apple статистика. Някъде около 84% от анкетираните заявяват, че тяхното следващо устройство ще бъде iPhone, отново без значение от неговото поколение, спрямо 81% през миналата пролет.

Значителна част от източниците застават зад твърдението, че в рамките на тази година или по-скоро през месец септември ще се запознаем с три нови iPhone поколения, всяко с разпънат екран и вградена TrueDepth предна камера. Вариантите с диагонал на екрана от 6.5 и 5.8 инча ще се отличава с OLED матрица, докато 6.1 инчовото, вероятно по-бюджетно изпълнение ще се отличава със стандартен Retina LCD панел.

Бихме могли да допълним любопитните данни и с още една статистика, но този път Piper Jaffray поставя на преден план Apple Watch. Около 20% от анкетираните тийнейджъри заявиха своето желание да закупят Apple Watch, спрямо 17% през пролетта на 2017 година, а за да изготви горните графики, Piper Jaffray анкетира около 6000 тийнейджъри в САЩ на средна възраст от 16 години.

Източник: MacRumors

iPhone XR цена article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.